Pupil van de Week: Matz van Veen

Matz van Veen scorende pupil van de week

RIJSOORD – Bij elke thuiswedstrijd van het selectieteam van V.V. Rijsoord wordt er een jeugdspeler in de leeftijdscategorie van 10/11 jaar uitgekozen om pupil van de week te zijn. En stuk voor stuk vinden de pupillen dat spannend, maar zijn ze ook trots als ze deze taak mogen vervullen en een hele middag achter de schermen mee mogen kijken bij het eerste eltal.

Afgelopen wedstrijd tegen FC ’s Gravenzande was het de beurt aan Matz van Veen. Matz is 10 jaar en de spits van JO11-2. Zijn grootste concurrent op deze positie is zijn teamgenoot Sven die ook als spits inzetbaar is. Maar Matz doet het ook heel goed als linksbuiten. Van concurrentie is dan ook geen sprake want Matz had Sven uitgenodigd deze middag om bij hem te zijn, samen met een ander vriendje Niels, die ook bij V.V. Rijsoord speelt.

Deze support had Matz hard nodig want hij was mega-nerveus deze middag. Zo nerveus dat Matz er slecht van had geslapen en de hele dag kriebels in z’n buik had. Hij had ook heel veel vragen aan zijn begeleider van deze middag. Waar ga ik dan naartoe, waar ligt mijn kleding, en wie neemt mij mee naar het veld, en wanneer moet ik de doeltrap nemen? Vooral dat laatste veroorzaakte enorme spanning zoals we dat bij alle pupillen zien.

Dat de spanning nergens voor nodig was, bleek wel toen Matz de doeltrap mocht nemen. Alle kriebels verdwenen accuut en als een volleerde spits ontweek hij alle verdedigers van FC ’s Gravenzande om de doelman te verrassen met een prachtig schot in de rechterhoek. Nu was de druk van de ketel en kon Matz genieten van wat hij zelf zei, een leuke wedstrijd. Hij vond het ook leuk om naast de spelers te mogen zitten in de dug-out.
Na de wedstrijd, die in een gelijkspel zonder doelpunten eindigde, was de sfeer in de kleedkamer toch prima. Net als voor de wedstrijd stond de muziek hard aan. De spelers leken tevreden te zijn met het resultaat.

Matz zijn favoriete speler is Berry de Groot. Berry is al jarenlang speler van Rijsoord en stelt zich altijd beschikbaar voor de pupillen. Ook zaterdagmiddag maakte hij tijd vrij voor Matz, om hem te bedanken voor zijn support en hem het certificaat voor de pupil van de week en een gesigneerde voetbal te overhandigen.

Matz wil graag nog doorgeven aan alle pupillen die nog gaan komen dat het niet nodig is om pijn in je buik hebben want het is alleen maar leuk!
Dank je wel Matz, je was een supergezellige pupil van de week.

Bekijk hier alle foto’s