Rijsoord JO13-1 - EBOJ JO 13-1 7-0

Goede combinaties JO13-1 leiden tot 7-0 winst

RIJSOORD – Zaterdag 5 oktober 2019 stond de 3e competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen EBOH JO13-1 uit Dordrecht. Op het natte gras van het C-veld gingen wij onder leiding van scheidsrechter Piet Klootwijk en grensrechter Jan (bedankt weer) om 10.30 uur van start.

Door de rentree van Sven was de selectie voor het eerst dit seizoen compleet met 15 spelers wat betekent dat wij vier wissels hadden. Zonder vaste supporters Patricia en Ilmars (Houston, we have a problem) gingen wij voortvarend van start want al na een minuut wordt aanvoerder Koen diep gestuurd door Sjoerd maar zijn voorzet/schot gaat rakelings voorlangs. De toon is gezet. Niet veel later kopt Daniel een corner van Sjoerd mooi binnen maar de onderkant lat zorgt ervoor dat het 0-0 blijft. Het openingsdoelpunt kon echter niet uitblijven, het is dan ook Brent die matig uitschieten van de keeper van grote afstand afstraft en de 1-0 op het scorebord zet. Na 12 minuten komen wij op 2-0. Uit een corner van Sjoerd is het Lucas die heel rustig de bal bij de 1e paal binnen kopt en hiermee zijn eerste goal maakt sinds zijn rentree als speler. Sven heeft vervolgens een mooie individuele actie maar zijn harde schot gaat voorlangs. De 3-0 valt uit een voorzet van Quinten die mede door de voor onrust zorgende Daniel zo in het doel valt. Quinten was de eerste helft erg goed aan het combineren samen met Thijmen en Harm waardoor er regelmatig een mooi driehoekje te zien was voor onze dug-out. Afstandsschoten van Wahkeem en Daniel treffen net voor rust geen doel. Na een overtreding op Matin mag Sjoerd op ongeveer 20 meter afstand een vrije trap nemen en met een gericht schot schiet hij via de stuit de bal binnen: 4-0 wat ook de ruststand betekent.

In de rust zijn de jongens net zo enthousiast over het spel als de trainers, er wordt agressief gevoetbald, er wordt mooi gecombineerd en goed over de flanken gespeeld.

De tweede helft begin wat rommelig wat ook een beetje komt door elke keer vier spelers te wisselen wat de rust niet bevordert. De 5-0 valt door Wahkeem die goed aan de buitenkant blijft, Olaf die een mooie steekbal geeft waarna het een koud kunstje is voor Wahkeem met zijn snelheid en doeltreffendheid. Na een mooi schot van Brent heeft Daniel de rebound voor het intikken maar na de lat is het nu de paal die hem van een goal afhoudt. Dezelfde paal houdt ook Brent van een goal af na een mooie pass van Matin. Wahkeem en Daniel mogen vervolgens alleen op de goal afgaan maar met veel kunst- en vliegwerk weet de keeper de bal nog niet voor de lijn tegen te houden. Matin is er vervolgens klaar mee en poeiert de bal van afstand binnen: 6-0. Tussendoor weet Sem nog een door Goesie onbedoeld van richting veranderd schot te redden waardoor het een clean sheet blijft voor Sem. Het slotakkoord is voor Sjoerd die zijn tweede vrije trap van de wedstrijd tot doelpunt omtovert: 7-0.

Zeven mooie goals gemaakt, rentree van Sven, nul gehouden maar vooral veel goede combinaties gezien zowel in elkaars voeten als in de diepte.
Volgende week zaterdag spelen wij vriendschappelijk thuis om 10.30 uit tegen eerste klasser de Alblas JO13-1. Tot zaterdag!