Terheijden JO13-1 - Rijsoord JO13-1 2-6

Training JO13-1 werpt zijn vruchten af

RIJSOORD – Zaterdag 28 september 2019 stond de 2e competitiewedstrijd op het programma, uit tegen het onbekende S.V. Terheijden JO13-1 uit de gelijknamige plaats die hun eerste wedstrijd met 6-3 hadden gewonnen. Vorige week was zowel het spel als het resultaat erg teleurstellend dus van de week hadden we tweemaal hard en goed getraind met 14 man waarbij vooral het aanvallende spel over de flanken is geoefend.

Om 11.00 uur gingen wij zonder Youri (zelf voetballen), Sven (blessure teen) en Harm (karten) starten op de uitstekende grasmat van het hoofdveld onder leiding van aanvoerder Goesie. Gecombineerd met de aangename temperatuur  en een jonge professionele scheidsrechter waren alle ingrediënten aanwezig voor een goede pot voetbal.

Na 2 minuten stonden wij toch reeds op een 1-0 achterstand door erg slap verdedigen. Niet veel later is de eerste goede aanval via Koen op Brent die hem voorgeeft op Wahkeem maar zijn schot wordt gekeerd en gaat naast. De corner van Sjoerd weten de Brabanders niet goed te verwerken waardoor het direct weer 1-1 staat. Na 9 minuten komen we echt door een schitterende vrije trap van Sjoerd op 1-2 die de bal half binnenkant/half wreef in de rechterhoek schiet (ik wou dat ik dat vroeger kon). We blijven gevaarlijk over de flanken want het is Brent die Koen wegstuurt maar de voorzet van Koen op Wahkeem is net iets te scherp. Vervolgens opent Thijmen goed vanaf rechts naar links op Quinten maar die komt net niet goed uit met zijn stappen waardoor hij de bal niet goed raakt. Lucas weet zijn hoofd achter een corner van Sjoerd te zetten maar hij raakt de bal op de bovenkant van zijn hoofd waardoor deze over gaat. Het is kans na kans en het is wachten op de volgende goal en die komt er ook want na een korte corner van Sjoerd op Wahkeem krijgt Sjoerd de bal terug en krult deze in de verre hoek: 1-3. De corners van Sjoerd blijven gevaarlijk want de volgende wordt weer niet goed geraakt door de verdediging en belandt op de bovenkant lat. Daniel heeft de grootste kans van de eerste helft want hij mag alleen op de keeper aflopen maar wacht helaas veel te lang waardoor er nog een verdediger tussen kan komen. Uit een pass van Thijmen komt Matin alleen voor de goal en die aarzelt niet en schiet mooi de 1-4 binnen wat ook de ruststand betekent.

In de rust hebben we vooral gesproken over het goede aanvalsspel maar ook nogmaals buitenspel besproken want dat stonden een aantal spelers veel te veel.

In de tweede helft is het weer Terheijden die de eerste goal maakt. Uit een corner wordt de bal goed ingekopt: 2-4. Wij pakken het gelukkig weer snel op en na een mooie actie van Alejandro kan Matin vrij inschieten vanaf de 16 meter maar zijn schot gaat over. Koen zet goed voor op Lucas die de 2e helft als linksbuiten staat opgesteld maar zijn schot is net te zacht om de keeper te verschalken. Hiervoor had Lucas ook al een grote kans maar in zijn enthousiasme miste hij de bal volledig. We komen toch op 2-5 door andermaal een mooie vrije trap van Sjoerd die Brent de ruimte instuurt en de bal à la Batistuta snoeihard in de goal jaagt. De laatste 10 minuten moeten de supporters naar de tribune vluchten vanwege een plaatselijk buitje. Grensrechter Jan wordt gered door de schattige regenjas van Patricia. De supporters hebben waarschijnlijk een deja vu gekregen want we hebben een wedstrijd gehad waarin Thijmen kans op kans kreeg en niet scoorde en deze wedstrijd was Lucas aan de beurt. Een schot van Sjoerd wordt gekeerd op de lijn en de rebound van Lucas leek een zekere goal maar ook deze wordt geblokt. In de tweede helft blijven wij helaas veel buitenspel staan waardoor een goal van Alejandro wordt afgekeurd. Ondanks ons zeer aanvallende spel hebben wij slechts twee grote kansen weggeven. De eerste wordt goed afgehandeld door Thijmen die zijn brommer aanzette en de tweede kans wordt voor een leeg doel naast geschoten. Voor de rest heeft Olaf met de goed meevoetballende keeper Sem de verdediging op orde. Het slotakkoord is voor Brent die de zoveelste goede voorzet van Koen goed afmaakt: 2-6.

Onder leiding van DJ Thijmen wordt er in de kleedkamer een feestje gebouwd want ondanks de snelle achterstand was het voor de jongens een mooie en verdiende overwinning die vele malen groter had kunnen zijn als wij beter op buitenspel hadden gelet. Erg leuk om te zien was dat onze flankspelers veel beter uit de verf kwamen.

Volgende week zaterdag spelen wij thuis om 10.30 uur tegen EBOH JO13-1. Tot zaterdag!