De Zwerver dames 1 - Rijsoord dames 1 7-1

Rijsoord Vrouwen ten onder tegen fysiek De Zwerver

RIJSOORD – Voor de 2e wedstrijd in deze nieuwe competitie moesten de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag op bezoek bij De Zwerver in Kinderdijk, een voor Rijsoord eigenlijk onbekende tegenstander. Na de pechvolle wedstrijd van vorige week kon men nu gelukkig toch over een selectie van 14 speelsters beschikken al was nog niet iedereen 100% fit.

De start was echter erg onfortuinlijk want al na vijf minuten lag de bal al achter Mariëlle Bode toen zij, mede door de gladde bal en de wind, de bal uit haar handen liet glippen en de rebound door De Zwerver werd benut. Even later moest ook Reneé Oomkens naar de kant met ademhalingsproblemen waardoor Iris Breur in het veld kwam en dus moest er weer geschoven worden in de opstelling. Duidelijk werd ook al snel dat De Zwerver het fysieke duel niet schuwde waar Rijsoord eigenlijk geen antwoord op had. Ook bleek De Zwerver een goed voetballende ploeg was en het was dan ook niet tegen de verhouding in dat zij gedurende de 1e helft konden uitlopen naar een 4-0 ruststand. Ondertussen waren ook Shanisa Pinas en Nikita Pieren in de ploeg gekomen maar aanvallend lukte het Rijsoord niet om echte kansen te scheppen.

Nederlaag onafwendbaar
Na de pauze had Rijsoord het, zoals men dat noemt ‘’beter staan’’ en toen na twaalf minuten Rijsoord een vrije trap op links kreeg nadat Shanisa Pinas hard werd neergesabeld, terecht bestraft met een gele kaart, was het Denise Barendregt die de bal uitstekend in de verre kruising schoot en zo de 4-1 op het bord bracht. Even leek er nog meer in te zitten maar uiteindelijk was het De Zwerver dat in het vervolg van de 2e helft toch nog drie keer het net wist te vinden. Ook Denise Barendregt was nog dichtbij een Rijsoord treffer maar haar vrije trap weer naar de verre kruising werd op het laatste moment nog gestopt waardoor Demi Vrijman net te laat kwam om de rebound in te schieten.

De stand onderging geen verandering meer waardoor Rijsoord met een 7-1 nederlaag huiswaarts moest. Grote les was vandaag dat men zich te gemakkelijk liet afbluffen door het fysieke spel van De Zwerver waar tegen o.i. te weinig werd opgetreden. Wel moet gezegd worden dat De Zwerver volkomen terecht de zege binnenhaalde en zeker tot de favorieten gerekend mag worden. Pluspunt bij Rijsoord waren de prima invalbeurten van Shanisa Pinas en Nikita Pieren.

A.s. zaterdag ontvangen de Rijsoord Vrouwen op eigen terrein Sleeuwijk Vr 2.
Aanvang: 12.30 uur