Rijsoord JO13-1 - Nieuw-Lekkerland JO13-1 2-3

JO13-1 geeft punten mee aan Nieuw-Lekkerland

RIJSOORD – Zaterdag 21 september 2019 stond de 1e competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Nieuw-Lekkerland JO13-1 waar wij vorig seizoen kansloos thuis van verloren in de beker: 1-6.
Nog steeds helaas zonder Sven maar zijn rentree komt gelukkig dichterbij (1 oktober). De overige 14 spelers hadden goed getraind (met name op het diep en breed lopen van de buitenspelers) dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Onder het toeziend oog van een scout van FC Dordrecht gingen wij op het gras van het C-veld onder leiding van scheidsrechter Jan Pol en zijn secondant Jan van start. Onder het genot van een heerlijk zonnetje begonnen wij goed aan de wedstrijd want via Quinten komen wij een paar keer goed door aan de rechterkant. Niet veel later is het Brent die met een bekeken afstandsschot de 1-0 binnen schiet. Het is vervolgens andermaal Brent die Alej alleen voor het doel zet maar de keeper komt op tijd uit zijn goal. Ondertussen komt het fysiek sterkere Nieuw-Lekkerland beter in de wedstrijd en dan met name middels hun spits (nummer 11) die waarschijnlijk in het boekje van de scout terecht is gekomen. Wij weten de bal voorin niet goed meer vast te houden, het middenveld lijdt te veel balverlies en de verdediging geeft te veel ruimte aan hun tegenstanders waardoor Nieuw-Lekkerland verdiend de 1-1 en 1-2 binnen kan schieten.

In de rust hebben wij gehamerd op het veel korter dekken in de verdediging en veel minder risico nemen op het middenveld zodat we aan het voetballen kunnen komen. Net na de rust komt Nieuw-Lekkerland echter op 1-3 door een zacht rollertje waarvan Sem waarschijnlijk dacht dat deze naast het doel zou gaan.

Brent neemt vervolgens het voortouw en brengt middels een individuele actie de spanning weer terug: 2-3. De tweede helft zit er gelukkig meer felheid in de ploeg en iets meer rust (o.a. Olaf/Thijmen) waardoor we vanaf achteruit soms goed kunnen opbouwen. Tot echte grote kansen komen wij echter niet. In de laatste vijf minuten waarin Matin de spitspositie opzoekt komen wij nog tot goede schoten van Sjoerd en Matin maar deze gaan helaas over, aan de andere kant komen wij goed weg met een schot van de spits op de bovenkant lat.

Teleurstellend en onnodig resultaat want met iets meer geloof in eigen kunnen, had er minimaal een gelijkspel ingezeten. Het lijkt erop dat sommige jongens nog geen idee hebben wat ze moeten doen in een 4-3-3 systeem dus daar zullen wij de komende week weer veel aandacht aan gaan schenken met hulp van Ilmars (dinsdag) en Youri (donderdag).

Volgende week zaterdag spelen wij om 11.00 uit tegen het onbekende Terheijden JO13-1 uit het Westland. Tot zaterdag!