Rijsoord dames - Papendrecht dames : 0-3

Rijsoord Vrouwen gehavend uit seizoensopening

RIJSOORD – Voor de eerste competitiewedstrijd stond afgelopen zaterdag voor de Rijsoord-vrouwen een thuiswedstrijd tegen Papendrecht op het programma. Een tegenstander die vorig jaar nog in de 3e klasse acteerde maar het nu dus op een trede lager moet gaan laten zien.

Voordat arbiter Arie de Klerk voor het beginsignaal kon fluiten was het voor de beide Rijsoord-coaches, Natasja Verschoor-van der Linden en Marianne Plomp, een flinke puzzel om een elftal in elkaar te zetten. Door de afwezigheid van aanvoerster Chantal Vogel, Elise van der Kuil, Nikita Pieren en Shanisa Pinas moest er veel geschoven worden in het team en begon men met een selectie van slechts 12 speelsters aan de partij. Al snel bleek Papendrecht de bovenliggende partij en moest Rijsoord-goalie Mariëlle Bode met enkele knappe reddingen een achterstand voorkomen. Rijsoord kon aanvallend geen vuist maken en Papendrecht bleef de betere ploeg maar de Rijsoordsen bleven wel strijden. Na een kwartier kwam Iris Breur de niet geheel fitte Daniela de Wilde aflossen maar laatstgenoemde moest noodgedwongen een kwartier voor de rust toch weer het veld in toen de in deze wedstrijd als aanvoerster fungerende Denise Barendregt met een op het oog ernstige elleboogblessure moest uitvallen. Weer moesten er enkele omzettingen gedaan worden maar de Rijsoordsen slaagden er toch in de rust met 0-0 te halen, al was Papendrecht vlak voor de rust dichtbij de 0-1 maar gelukkig gebeurde dat in buitenspelpositie zodat de 2e helft de beslissing moest gaan brengen.

Noodlot slaat na de rust toe
Na de pauze werd het, zeker het laatste half uur, afzien voor Rijsoord. Binnen twee minuten wist Papendrecht de stand toch op 0-1 te brengen en binnen tien minuten kwam ook de 0-2 op het scorebord. Hierna begon voor Rijsoord wel een lijdensweg want direct na de treffer moest keepster Mariëlle Bode geblesseerd afhaken waardoor Demi Vrijman het doel ging verdedigen en vlak daarna moest ook Eva van Buuren geblesseerd naar de kant waardoor Papendrecht eigenlijk geen tegenstand meer kon krijgen van de overgebleven negen Rijsoord-speelsters. Toch bleef Rijsoord strijden voor elke meter maar ondanks nog enkele reddingen van Demi Vrijman was ook zij kansloos op een inzet van Papendrecht dat via eerst de lat en een rebound op de paal alsnog werd binnengeschoten waardoor toch de 0-3 stand op het scorebord kwam. Uiteindelijk zou dit ook de eindstand worden na een wedstrijd die eigenlijk al snel geen wedstrijd meer werd door de vele blessures aan Rijsoord-zijde.

Toch wel een groot compliment voor de instelling van de speelsters die ondanks alle pech bleven strijden.

A.s. zaterdag gaan de Rijsoord-vrouwen op bezoek bij De Zwerver Kinderdijk en hopelijk is dan de selectie weer redelijk fit maar dat wordt nog even afwachten. Aanvang in Kinderdijk: 13.00 uur