Groote Lindt - Rijsoord 1-4

JO13-1 bekert door

RIJSOORD – Zaterdag 14 september 2019 stond de 3e en laatste wedstrijd uit de bekerpoule op het programma. Na een 4-0 overwinning en een 1-1 gelijkspel moest er minimaal gewonnen worden om de volgende ronde te bereiken. Vorige week speelden we in de stromende regen bij de buren (Pelikaan) en nu stonden we in een lekker zonnetje bij het 90 jarige Groote Lindt.

Tijdens het omkleden werden wij getrakteerd op de DJ kunsten van Harm (jongedame, zeg waar is het fuifje). Zonder Youri (weekendje weg) en Sven (ontstoken teen) gingen wij om 08.30 uur na een ‘strenge’ toespraak van de scheidsrechter en assistent scheidsrechter Joffrey op het natte gras van start.

Na vijf minuten krijgen wij onze eerste kans uit een vrije trap van Sjoerd die echter goed wordt gekeerd door de keeper. Uit een pass van Lucas weet Wahkeem met links de openingstreffer voor zijn rekening te nemen: 0-1. Niet veel later is het andermaal Wahkeem die met links een geniale steekbal van Matin weet om te toveren tot een goal: 0-2. Wahkeem laat de eerste helft duidelijk zien waarom wij hem erbij hebben genomen want hij zorgt met zijn derde goal, ditmaal met rechts voor een schitterende hattrick: 0-3. Een schitterend afstandsschot van de Lindt zorgt voor de aansluittreffer: 1-3. Net voor rust zijn er nog twee opvallende zaken: de scheidsrechter ziet Sem hands maken net buiten de zestien waarbij Sem ervan overtuigd was dat de bal over de achterlijn was en Wahkeem wordt op volle snelheid hard van zijn sokken lopen wat voor de nodige pijn en verdriet zorgt.

In de rust hebben we besproken om de ballen harder op elkaar in te spelen omdat het natte gras behoorlijk afremt en daarnaast meer de ruimte zoeken zoals we ook getraind hebben afgelopen week.
Kort na de hervatting gooit Daniel de wedstrijd definitief in het slot door een foutje van de keeper af te straffen: 1-4. Vervolgens brengt Sjoerd de training in de praktijk want hij heeft een hele mooie opening van rechts naar links op Koen maar deze wordt helaas afgefloten vanwege buitenspel. Groote Lindt heeft nog een aantal kansen maar Sem weet tweemaal zeer goed redding te brengen. Een zeer dubieus gegeven strafschop vanwege een ‘overtreding’ van Olaf wordt zelfs naast/over gekeken door Sem. Ook wij hebben nog kansen maar zowel Lucas als Wahkeem vergeten het balletje breed te leggen waardoor de acties in schoonheid sterfen. Wahkeem had zijn wedstrijd zelfs met vier goals kunnen afsluiten maar net voor tijd speelt hij de bal iets te ver voor zich uit waarna de scheidsrechter affluit.

Een 1-4 overwinning tegen een ploeg die wij ook in de competitie tegen zullen gaan komen. Volgende bekerronde ongeslagen behaald maar voetballend zullen wij echt vorderingen moeten gaan maken om voor de bovenste plaatsen in de competitie te gaan spelen.

Volgende week zaterdag spelen wij onze eerste competitiewedstrijd, thuis om 10.30 uur tegen Nieuw Lekkerland. Tot zaterdag!