Laat maar waaien, Tielemannen zijn echte kraaien

Pupil van de Week Joy brengt geluk

RIJSOORD – Zaterdagmiddag stapte een goedlachse Joy Tieleman samen met zijn vader de bestuurskamer binnen. Meteen kwamen de foto’s op tafel die Lydia uit de oude doos had opgeduikeld, want Johan – de vader van Joy – is geen onbekende bij V.V. Rijsoord. Joy was ontspannen en had er duidelijk zin in. Hij ging dus maar wat graag mee naar de kleedkamer met Leon v.d. Heerik.

Tijdens de warming-up was niet te zien dat Joy al een wedstrijd in de benen had. Hij won ’s ochtends de bekerwedstrijd met zijn team JO11-1 en is door naar de volgende ronde. Joy beschikt over de nodige voetbalkwaliteiten dus de reservespelers lieten hem volop meedoen met de rondo. Bezweten ging hij weer richting de kleedkamer.

Om half 3 was het zover en stelde hij zich met wedstrijdbal op om met de scheidsrechter het veld op te lopen. Na de toss was het aan Joy om het goede voorbeeld te geven aan de mannen van Rijsoord 1. Hij passeerde met gemak de verdediging van Achilles ’29 en wist met een mooi schot, strak in de hoek te scoren. De keeper had het nakijken en dat zou gelukkig nog een aantal keren gebeuren die middag.

Vanaf de bank, vol in de zon, zag Joy een leuke wedstrijd. Zeker de tweede helft was de moeite waard. En het feestje in de kleedkamer daarna zal Joy niet snel vergeten. Het kraaienlied kende hij gelukkig al en bovenop de tafel heeft Joy lekker mee staan zingen en dansen. Het was duidelijk gezellig in de kleedkamer, want het duurde lang voordat Joy weer boven in de bestuurskamer was. Die wilde niets missen.

Uit handen van Romain van Bruggen kreeg Joy de felbegeerde bal met handtekeningen en het certificaat. En na een rondje high-fiven met de spelers kwam er een einde aan een leuke voetbalmiddag die van Joy een dikke 10 kreeg.