Winst helaas niet genoeg om door te bekeren

Opnieuw zege voor Rijsoord Vrouwen in beker

RIJSOORD – Voor de derde en laatste bekerwedstrijd ontvingen de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag Pelikaan Vrouwen, de buren uit Zwijndrecht. Na een minuut stilte i.v.m. de tragische omstandigheden in Dordrecht waar ook de v.v. Wieldrecht nauw bij betrokken is geraakt, kon scheidsrechter Wim de Jong het beginsignaal geven. Rijsoord startte goed en al na zes minuten leek de 1-0 op het bord te komen toen Chantal Vogel na een combinatie met Demi Vrijman de paal raakte. Het bleek uitstel van executie want nog geen minuut later was Chantal Vogel wel trefzeker toen zij een combinatie met Nienke Lodder doeltreffend afrondde. Twee minuten later was laatstgenoemde dichtbij de 2-0 maar haar inzet verdween rakelings naast. Langzaam kwam ook Pelikaan beter in de wedstrijd en leek na een kleine 20 minuten op 1-1 te komen, maar een prima redding van Mariëlle Bode voorkwam de aansluittreffer. Halverwege kwamen Iris Breur en Shanisa Pinas in de ploeg voor de geblesseerde Karin Leijs en Nikita Pieren. Rijsoord bleef de bovenliggende partij maar het duurde tot de 42e minuut voor de 2-0 op het bord kwam. Een uitstekende pass van Iris Breur bereikte Shanisa Pinas die met haar eerste goal voor de Kraaien voor de 2-0 ruststand zorgde.

Ruststand wordt ook eindstand
Na de rust werd het allemaal wat rommeliger mede door de warmte en het feit dat diverse Rijsoordsen niet helemaal fit meer waren. Toch waren er kansen voor Rijsoord om de score op te voeren zoals in de beginfase toen een indraaiende hoekschop van Femke de Reus met veel moeite werd gekeerd. Ook een combinatie tussen Chantal Vogel en Nienke Lodder, die weer in de ploeg was gekomen, leverde geen treffer op. Aan de andere kant wist de weer goed keepende Mariëlle Bode samen met de goed functionerende defensie o.l.v Denise Barendregt de nul te houden. Na een half uur kwam Elise van de Kuil Demi Vrijman aflossen en ook Eva van Buuren werd uit voorzorg naar de kant gehaald waardoor Nikita Pieren weer in het veld kwam. Het mooiste moment kwam halverwege toen een schitterende dubbele 1-2 tussen Chantal Vogel en Nienke Lodder resulteerde in een schot van Shanisa Pinas wat jammer genoeg geen doel trof. Zo bleef het uiteindelijk bij de 2-0 waardoor Rijsoord de 2e overwinning in de beker behaalde maar helaas niet genoeg om door te gaan. IFC Vr2 bleek uiteindelijk de sterkste van de vier ploegen.

Om één naam te noemen, zonder de anderen tekort te doen, kunnen we Nienke Lodder vermelden die vandaag uitblonk en een ijzersterke partij speelde.
A.s. zaterdag gaat dan de competitie van start als het sterke v.v. Papendrecht om 12.30 uur als eerste tegenstander op bezoek komt.