Winst voor Rijsoord vrouwen

Tweede bekerwedstrijd voor Rijsoord Vrouwen brengt volle winst

Door Ruud Hilberts

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag stond de 2e bekerwedstrijd in Dordrecht tegen EBOH op het programma. Rijsoord kon om diverse redenen geen volwaardig team samenstellen, maar EBOH was zo sportief om ook de wedstrijd te spelen met 9 speelsters.

Vorige week werd een verdienstelijk partij geleverd tegen IFC, maar werd er helaas verloren. Tegen EBOH werd een beter resultaat verwacht, ondanks het gemis van een aantal speelsters. Het werd ook al snel duidelijk dat de dames het vandaag niet droog zouden houden.

Rijsoord nam direct het initiatief en wist al snel het doel te vinden. Een goede corner van Femke de Reus in de 7e minuut werd foutief ingeschat door een Dordtse verdedigster. Haar kopbal verdween via het hoofd richting de onderkant van de lat. De keepster wist nog haar vingers achter de bal te brengen, maar onvoldoende; 0-1. Rijsoord bleef druk uitoefenen, maar dit leidde nog niet tot een doelpunt. In de 23e minuut kreeg Renée Oomkens een dot van een kans, maar het vizier was nog niet op scherp gesteld. Een minuut later maakte ze het goed door een strakke voorzet te geven op de goed ingelopen Iris Breur, die simpel de bal kon inlopen; 0-2 en zo haar eerste goal voor Rijsoord kon noteren. Pas in de 25e minuut wist EBOH een bal richting het doel van Rijsoord te schieten, maar doelvrouw Mariëlle Bode was attent en wist de bal te stoppen.

Rijsoord wist bijna de 0-3 op het scorebord te brengen, maar de keepster van EBOH wist een lob magistraal uit het doel te houden. In de 31e minuut wist de niet geheel fitte Chantal Vogel door de Dordtse verdediging te slalommen om vervolgens de keepster uit te spelen en de bal in het net te schieten; 0-3. Vlak voor de pauze kreeg ook Karin Leijs, die een prima partij liet zien, na een goede actie van haar kant een goede kans, maar haar inzet ging naast.

Na de pauze kwam EBOH goed uit de kleedkamer en kreeg vervolgens twee goede kansen. De eerste kans werd echter door Marielle Bode om zeep geholpen door zich op de bal te werpen. Niet veel later kreeg EBOH een grote kans, maar de bal werd hard naast het doel geschoten. In de 25e minuut werd Renée Oomkens door Chantal Vogel de diepte ingestuurd. Vrij voor doel kon ze de doelvrouw uitspelen en de 0-4 aantekenen. Rijsoord bleef overheersen en na een demarrage van Femke de Reus langs de lijn wist zij een puike voorzet te geven op Renée Oomkens , maar haar inzet werd nipt gepareerd door de Dordtse doelvrouw. Even later wist de beste speelster aan de kant van EBOH, de doelvrouw, opnieuw een doelpoging van de Kraaien te stoppen op een inzet van Chantal Vogel. Na een assist van Chantal Vogel op de doorgebroken Denise Barendregt kreeg Rijsoord wederom de kans om qua score uit te lopen, maar de inzet van onze laatste vrouw van vandaag verdween naast het doel. Vlak voor tijd werd dan toch nog de 0-5 aangetekend. Op haar karakteristiek wijze slalomde Chantal Vogel langs enkele verdedigsters van EBOH en vervolgens ook de keepster passeerde en legde bal simpel in het doel; 0-5.
Een sportieve wedstrijd, maar vooral een natte wedstrijd in de stromende regen, konden de toeschouwers aanschouwen. Een veel beter Rijsoord, die de score nog veel hoger had kunnen – en misschien moeten- brengen. Desondanks konden de dames en het technisch duo tevreden zijn over het spel en de inzet.

Nog wel onze grote dank naar onze tegenstander EBOH die er aan hebben meegewerkt dat deze wedstrijd, ondanks dat wij slechts 9 speelsters ter beschikking hadden, toch gespeeld kon worden.