Enerverende wedstrijd Pelikaan JO13-1 - Rijsoord JO13-1

Gelijkspel in 2e bekerwedstrijd JO13-1

RIJSOORD – Op de 29e verjaardag van mijn verkering, zaterdag 7 september 2019, stond de wekker alweer vroeg want de tweede bekerwedstrijd stond op het programma, uit om 08.30 uur tegen Pelikaan JO13-1 die het komende seizoen in de eerste klasse is te bewonderen.

Op het kunstgras van het hoofdveld gingen wij zonder Sven (ontstoken teen) met een verder volledige selectie van start onder leiding van een bekende scheidsrechter. De supporters konden gelukkig droog op de tribune plaats nemen want het was wat buiig wat het spel niet bevorderde. Na ongeveer een kwartier valt er een balletje tussen Sem en een Pelikaan speler. Sem is eerder bij de bal en verricht daarmee een goede redding maar moet dat bekopen met een ongelukkige botsing op zijn oog. Youri is er snel bij en al snel blijkt de situatie toch wat zorgwekkend want er ontstaat een grote bal boven op het oog waardoor Sem al snel veranderd in een bokser die een paar rondjes tegen Rico heeft gestaan. Na een sprong over het reclamebord en een korte sprint is Gerda er gelukkig ook snel bij om de nodige ‘troost’ te brengen geassisteerd door een begeleider van Pelikaan en vaders met paraplu’s. Het spel heeft minimaal tien minuten stil gelegen en de nodige impact gehad op onze geschrokken jongens. Het komen aanrijden van een ambulance versterkte dat gevoel alleen maar. Gelukkig hebben wij in Hammetje een prima reserve keeper dus met de handschoenen van Sem en een hesje over zijn shirt nam hij de plaats in de goal over. Na balverlies van onze eigen Virgil van Dijk kon Hammetje echter ook de eerste tegentreffer van het seizoen niet voorkomen: 1-0. Door een geweldige individuele actie van Wahkeem gingen wij zeiknat met een 1-1 ruststand de kleedkamers in.

In de rust kwam gelukkig Sem even langs dus dat zorgde voor wat opluchting.

In de tweede helft bleef het spel helaas veel te onrustig, ballen over een paar meter kwamen niet aan, alle spelers liepen de drukte in terwijl er op andere delen van het veld ontzettend veel ruimte lag. Bijzonder veel trainingsstof zullen we maar zeggen. Bijzonder om te vermelden was alleen het feit dat Sjoerd een loszittende melktand verloor na een tikkie en maar besloot om deze gewoon op het veld te gooien.
Het weer, het vroege tijdstip, het incident met Sem, het systeem. Geen idee waar het aan lag maar het was in ieder geval zeer matig van onze kant. Positief is het dat wij dan nog gemakkelijk een 1e klasser op 1-1 houden. Daarnaast hebben wij een mooie individuele actie van Wahkeem gezien en goed om te zien is dat Hammetje zo weer zijn oude rol oppakt. Maar het meest belangrijke is dat het lijkt mee te vallen met Sem. Jan & Joff bedankt weer voor het vlaggen.

Volgende week zaterdag spelen wij onze 3e en hopelijk niet de laatste bekerwedstrijd, uit om 08.30 uur tegen onze competitiegenoot Groote Lindt JO13-1. Tot zaterdag!