JO13-1 komt goed uit de startblokken

JO13-1 goed uit de startblokken

RIJSOORD – Na drie keer getraind te hebben stond zaterdag 31 augustus 2019 de eerste (beker)wedstrijd van het seizoen 2019/2020 op het programma tegen onze buren uit Ambacht (Ido’s Football Club). Onze groep heeft geen grote veranderingen ondergaan; Sven is gelukkig weer fit aan het worden, Lucas en Sem hebben van (keepers)positie gewisseld en alleen Wahkeem is erbij gekomen (die vandaag overigens ontbrak) dus dat betekent dat onze voorlopige groep momenteel uit 15 spelers bestaat. Grootste verandering is dat wij van systeem gaan wisselen, van 4-4-2 naar 4-3-3.

Op het kunstgras van het hoofdveld gingen wij onder leiding van scheidsrechter Piet K. en grensrechter Joffrey om 10.30 uur onder het genot van een heerlijk zonnetje van start tegen een ploeg die enerzijds zijn debuut gaat maken op een groot veld (vorig seizoen hoofdklasse JO11-1) maar anderzijds het komende seizoen is ingedeeld in de 1e klasse (wij 2e klasse).

Met Daniel in de spits en Koen/Quinten als buitenspelers kregen wij na 3 minuten de eerste kans middels Koen die een steekbal van Sjoerd hard in het zijnet schiet. Na 14 minuten is de eerste goal van het seizoen een feit, het is andermaal Koen die mooi afrond na voorbereidend werk van Matin en Sjoerd: 1-0. Koen was helemaal on fire de eerste helft want niet veel later wordt hij weggestoken door Quinten maar zijn schot wordt gekeerd. Het schot van de net ingevallen Brent vanaf randje zestien kon de keeper echter niet keren: 2-0.  Net voor rust kan Quinten van dichtbij de 3-0 intikken maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper. Andermaal voorbereidend werk van Matin en Koen.
In de rust zijn we kort op onze afspraken teruggekomen (aansluiten als team, ballen laten vallen als je met je rug naar de goal staat en diepte voor breedte) maar eigenlijk deden de jongens het prima. Daarnaast wat tips gegeven over de veldindeling bij een aanvallende corner en dat de jongens meer moeten gaan schieten op doel. Joffrey had zich niet ingesmeerd dus 2e helft ging Sander in het zonnetje vlaggen.

De jongens hadden de tips ter harte genomen want uit een corner legt Sjoerd de bal mooi op het hoofd van Brent maar de bal gaat hard over. Daarna geeft de ingeschoven Matin een mooie korte pass op Sjoerd die van buiten de zestien de bal mooi over de keeper heen schiet: 3-0. Vervolgens is het Lucas die de voorassist geeft op Quinten, Quinten schiet iets te gehaast op de keeper maar Daniel is er als de kippen bij om de rebound en 4-0 binnen te schieten. Schoten van Lucas en Sven worden nog gekeerd door de keeper en het laatste wapenfeit is voor Matin die uit een corner van Sven mooi kan binnen koppen maar de keeper weet deze net zo mooi te keren.
Hard gewerkt, nul gehouden, vier mooie goals gemaakt, nieuw systeem en drie punten voor de bekercompetitie.

Volgende week zaterdag spelen wij onze 2e bekerwedstrijd uit om 08.30 uur tegen Pelikaan JO13-1. Tot zaterdag!