Conditie doorslaggevend

Rijsoord Vrouwen ten onder in 1e bekerwedstrijd tegen IFC VR 2

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag stond voor de Rijsoord Vrouwen de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma met een thuiswedstrijd tegen het versterkte IFC VR 2. Zonder de nog afwezige Femke de Reus, Nikita Pieren en Elise van der Kuil, maar met de nieuwelingen Karin Leijs (terug op het oude nest), Iris Breur en Shanisa Pinas in de selectie begon men voortvarend aan het duel.

Al in de 8e minuut kwam de 1-0 op het bord toen Chantal Vogel een uitstekende pass van Karin Leijs fraai afrondde. Toch bleek al snel dat IFC over een goede ploeg beschikte die, waar nodig, ook het fysieke niet uit de wegging en al snel werd het 1-1 toen een harde inzet onhoudbaar boven Mariëlle Bode in het doel viel. Ook werd duidelijk dat het voor Rijsoord de eerste wedstrijd was en diverse speelsters noodgedwongen zonder training moesten beginnen. Daarbij opgeteld nog de warmte waardoor al na een kwartier Denise Barendregt en Shanisa Pinas in het veld kwamen voor Demi Vrijman en Iris Breur. Toch gaf Rijsoord zich niet zomaar gewonnen en men knokte voor iedere meter. Goed keepsterswerk van Mariëlle Bode voorkwam de 1-2 en na een half uur werd het bijna 2-1 toen een inzet van Chantal Vogel na een pass van Nienke Lodder de paal raakte. De laatste minuten voor de rust ging het op en neer toen Shanisa Pinas haar inzet gestopt zag worden en Chantal Vogel door de goede keepster van IFC van haar tweede doelpunt werd afgehouden. Uit de tegenaanval werd het in de slotseconden helaas toch 1-2 via een klutsbal.

Conditie doorslaggevend
Na de rust bleek wel dat het pijpje bij de Rijsoordsen langzaam leeg begon te raken en na eerst nog een goede redding van Mariëlle Bode was ook zij in de 8e minuut kansloos toen IFC een snelle counter over rechts fraai afrondde: 1-3. Rijsoord gaf zich echter nog niet gewonnen en voor de 2e keer zag Chantal Vogel in de 15e minuut de paal in de weg staan. Nadat IFC in de 22e minuut de score op 1-4 bracht leek een grote nederlaag op komst maar een strijdend Rijsoord wenste daar niet aan mee te werken en men wist zelfs de laatste minuten de stand nog op 2-4 te brengen toen Nienke Lodder een prima combinatie opzette met Shanisa Pinas die vervolgens haar goede voorzet door wederom Chantal Vogel fraai werd afgerond\ door in dit ook de eindstand werd.

Weliswaar een nederlaag maar wel één met perspectief, want duidelijk werd dat er door het hele team werd gestreden voor een goed resultaat. De drie nieuwelingen, die ook op een goede wedstrijd kunnen terugkijken, zijn zeker een versterking voor de selectie, zeker in duelkracht en als straks de conditie ook op peil is kunnen we in de competitie zeker goede resultaten behalen.

Volgende week de 2e bekerwedstrijd uit tegen E.B.O.H, om 14.30 uur.