Daan Stoppelenburg penaltykiller 2019

RIJSOORD – Op donderdag 6 Juni 2019 was het tijd voor de finale van de penaltybokaal op V.V. Rijsoord. Alle winnaars van het afgelopen seizoen mochten strijden om de felbegeerde trofee. Doelman Ragip Özrak van Rijsoord 1 verdedigde het doel.

Alle spelers van de teams JO7 tot en met JO13 en de MO11 hadden eerder dit seizoen een poging mogen wagen vanaf de 11 meter stip. De winnaars mochten het vandaag tegen elkaar opnemen.

Om 18:00 uur stroomde het hoofdveld vol met spelers, ouders en een heleboel teamgenoten die kwamen aanmoedigen. Helaas kon de finalist van MO11 Tess wegens leuke omstandigheden niet aanwezig zijn bij de finale. Keeper Ragip stond geconcentreerd in het doel en had er zin in.

Eerst mochten de finalisten van de teams JO7 tot en met JO8 een penalty nemen vanaf 7 meter. Er werden mooie doelpunten gemaakt door zowel de jongens als de meisjes. Het was nog even spannend wie er ging winnen deze ronde. Na een reeks vol met mooie penalty’s was Bart Kranendonk de gelukkige winnaar.

Nu was het de beurt aan JO9 tot en met JO10 voor hun poging, maar nu vanaf de 11 meter stip. Door deze finalisten werden ook hele mooie doelpunten gemaakt, van laag over de grond tot harde schoten in de kruising. De jongens en meisjes gingen er helemaal voor en werden steeds fanatieker naarmate de “wedstrijd” vorderde. Uit deze reeks met penalty’s kwam als winnaar  Ivy-Jules Vernooij naar voren.

Als laatst mochten de finalisten van de teams JO11 tot en met JO13 penalty’s schieten. Ook deze spelers lieten zien waarom juist zij de finalisten waren.  De jongens wilde allemaal winnen en er werden ook deze ronde mooie doelpunten gescoord. Het was een nek aan nek race, maar uiteindelijk kwam Daan Stoppelenburg als winnaar uit de bus.

Nu hadden we per categorie een winnaar. Een knappe prestatie! Maar ook bij de penaltybokaal kan er uiteindelijk maar 1 de échte penaltykiller zijn. Dus er volgde nog een spannende strijd tussen Bart, Ivy en Daan. Voor 2019 is Daan Stoppelenburg de Penaltykoning. Knap gedaan en van harte gefeliciteerd!

Bekijk hier alle foto’s