Rijsoord JO13-1 - Meerkerk JO13-1 2-2

JO13-1 speelt aan de Vlasstraat gelijk tegen Meerkerk

RIJSOORD – Zaterdag 25 mei 2019 stond de laatste competitiewedstrijd in de 2e klasse op het programma, thuis om 08.30 uur tegen SV Meerkerk.
Nog steeds zonder Sven en dit keer ook zonder Alejandro die knieproblemen heeft, gingen we met 12 man van start op het gemaaide gras van het B veld.

Met Jan op de vlag en Hans Brugmans op de fluit gingen wij met aanvoerder Daniel goed van start, de eerste schoten komen van Olaf en Sem maar die treffen nog geen doel. Sem heeft iets later een mooie voorzet vanaf de rechterkant op Quinten maar zijn inzet gaat er via binnenkant paal weer uit. Vervolgens komen wij op een 0-1 achterstand door een corner die via Lucas in het doel gaat. Bijna vanaf de aftrap komen wij op 1-1: Koen stuurt Sem diep en die maakt één op één voor de keeper geen fout. Vervolgens is er een schitterende aanval, Sem gaat diep, legt hem terug op de zestien en Brent doet bijna alles goed maar de bal gaat via de lat over. Een wereldgoal van Meerkerk zorgt voor een 1-2 achterstand maar weer vanaf de aftrap stuurt Sjoerd Sem diep die helaas nu niet de keeper weet te passeren waardoor wij met een 1-2 achterstand de rust ingaan.

In de tweede helft hebben onze jongens wat meer moeite om tot voetballen te komen, het aantal kansen staat niet in verhouding tot de eerste helft. Meerkerk heeft daarentegen een hele grote kans maar het schot gaat gelukkig ver over ons doel. Vijf minuten voor tijd krijgen wij een vrije trap te nemen, net buiten de zestien, en Sjoerd weet deze schitterend over de muur heen te schieten in het dak van het doel: 2-2. Hierna hebben wij snel Sem gewisseld zodat hij zijn keepershirt en handschoenen kon aantrekken om Lucas een ‘publiekswissel’ te geven aangezien hij na vier jaar het doel gaat verlaten voor het hele veld. Sem moest nog éénmaal handelend optreden na een schot van afstand waarna de scheidsrechter affloot en wij voor de derde maal op rij gelijk speelden.

In de laatste zeven wedstrijden hebben wij slechts éénmaal verloren wat geresulteerd heeft in een 10e plaats met 16 punten uit 13 wedstrijden (4 overwinningen, 4 gelijke spelen en 5 nederlagen).

Maandagavond spelen wij vriendschappelijk om 19.00 uur uit tegen de Alblas JO13-1.