Rijsoord JO13-1 - Alblasserdam JO13-1 1-1

Verdiend punt voor JO13-1 tegen Alblasserdam

RIJSOORD – Zaterdag 18 mei 2019 stond de één na laatste competitiewedstrijd in de 2e klasse op het programma, thuis om 10.30 uur tegen Alblasserdam JO13-1, een ploeg die helaas zijn negatieve reputatie al was vooruit gesneld vandaar dat wij expliciet om een ervaren scheidsrechter (Piet Klootwijk) hadden gevraagd. En dit bleek helaas een juiste inschatting.

Vooraf gingen wij zonder de nog steeds geblesseerde en vandaag zieke Sven omkleden in de gymzaal. Er waren wat kleine pijntjes bij spelers die toevallig ook iets te laat naar bed waren gegaan. Voor de wedstrijd niet teveel nadruk gelegd op de tegenstander maar wel gezegd dat ze Alblasserdam vooral moesten laten lullen. Met een ‘topfitte’ Joff op de vlag gingen wij om 10.30 uur van start op het warme kunstgras van het hoofdveld.

Het spel is de eerste helft erg chaotisch wat vooral komt door de vele overtredingen die door Alblasserdam gemaakt worden, geen bizarre overtredingen maar meer irritant waardoor het spel continu stil ligt. Vanuit achteruit was ons doel om op te bouwen en dat gebeurde ook regelmatig via Hammetje, Matin, Brent, Thijmen en Sjoerd. Dat dit niet altijd goed ging, was ook duidelijk maar dat vind ik minder belangrijk want de intentie is goed. Een aantal keren kwamen wij er wel goed uit en dan ging het balletje goed rond. Onze aanvallers hadden vandaag echter niet hun topvorm waardoor de diepte in ons spel ontbrak en daardoor kwamen we niet echt tot kansen. Een vrije trap van Sjoerd vanaf de zijkant in de handen van de keeper en een kleine kans voor Sem waren onze enige wapenfeiten. Alblasserdam stelde daar niet veel meer tegenover maar gingen wel met een 0-1 voorsprong door een foutje bij ons achterin die in eerste instantie nog gehouden kon worden door Hammetje maar de rebound was ook hem te machtig. Dit gebeurde overigens op het moment dat de scheidsrechter er al een speler had afgestuurd vanwege continu aanmerkingen op de leiding. Ook de trainer van Alblasserdam was al danig toegesproken vanwege commentaar.

In de rust bleven we op het veld en hebben we vooral gesproken om meer diepte te brengen in ons spel, normaliter één van onze wapens.

Hier hadden ze blijkbaar goed naar geluisterd want na een paar minuten wordt Sem door Sjoerd in de diepte weggestuurd en zijn schot met links gaat langs de keeper: 1-1. Alblasserdam gaat gewoon verder met het maken van overtredingen en asociaal taalgebruik. Ondanks ons advies om er niet op in te gaan worden onze jongens hier zichtbaar en logisch geïrriteerd van, mede ook de vermoeidheid en warmte. Daniel, niet echt één van de grootste, is er helemaal klaar mee en duwt zijn tegenstander vriendelijk weg. De Alblasserdam speler die de eerste helft wordt weggestuurd is consequent in zijn spel want wordt ook de tweede helft weggestuurd. Echt jammer want hij kan goed voetballen. In de laatste minuut heeft Lucas nog een cruciale redding met zijn voeten waardoor Alblasserdam gelukkig niet beloond wordt voor hun negatieve spel.
Al met al een verdiend punt op een warme zaterdagmorgen op een stroef kunstgras tegen een vervelende tegenstander wat er alleen maar voor zorgt dat wij nog trotser kunnen zijn op onze jongens en onze manier van voetballen. Dit gingen wij vieren met een patatje in de kantine.

Zaterdag 25 mei 2019 staat de laatste competitiewedstrijd op het programma, thuis om 08.30 uur tegen SV Meerkerk. Tevens voorlopig de laatste wedstrijd van Hammetje als keeper want zoals de meeste wellicht weten, gaat Sem volgend seizoen keepen en Hammetje gaat verder als speler. Komt allen!