Rijsoord wint op bomvol sportpark van SHO 2-1

Rijsoord is er bijna…….maar nog niet helemaal

RIJSOORD – Het beloofde een spannende wedstrijddag te worden voor “de Kraaien” en dat werd het ook. Na een 1-1 stand bij de rust werd een 2-1 overwinning geboekt op SHO uit Oud-Beijerland. Dat op hetzelfde moment concurrent Kloetinge met 9-0 wist te winnen bij Deltasport zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen maar maakte de vreugde omdat SHO werd verslagen, ook een concurrent, er niet minder om. Hoewel de uitgangspositie voor komende week nu flink is gereduceerd, door de belachelijke overwinning van de Zeeuwen, is Rijsoord nog een puntje verwijderd van promotie naar de hoofdklasse. Volgende week in en tegen Kloetinge zal de beslissing vallen wie rechtstreeks zal promoveren,.

Rijsoord begon sterk aan de wedstrijd. Direct werd het doel van Peter Konings opgezocht. Voordat de Beijerlanders het wisten kwam Rijsoord al snel op voorsprong toen Romain van Bruggen een vrije trap keurig met zijn hoofd wist te verlengen. Er stonden nog geen 5 minuten op de klok. Wie toen dacht dat Rijsoord daar rust uit kon putten en men elkaar makkelijker zou kunnen vinden, kwam bedrogen uit. Vanaf dat moment liet SHO namelijk zien over een goed voetballend team te beschikken. Ze wisten elkaar prima te vinden en wisten zeker tot aan de zestien meter het Rijsoord moeilijk te maken. Rijsoord beperkte zich tot tegenhouden en hanteerde, te vaak, de lange bal. Toch leidde het overwicht van SHO niet tot grote, of uitgespeelde kansen. Uiteindelijk moest er een hoekschop aan te pas komen om op gelijke hoogte te komen. Een teruggetrokken bal werd van buiten de zestien meter op wonderschone wijze door Kevin Angel Queijo in het doel achter Ragip Ozrak geschoten. Zo vlak voor het rustsignaal een opsteker voor SHO en een signaal voor Rijsoord dat het na de rust anders zou moeten voetballen om de punten in Rijsoord te houden.

Bevrijdende treffer
Na de rust in ieder geval een feller Rijsoord waarbij meer duels door “de kraaien” werden gewonnen. Ook het positiespel was beter verzorgd en eindelijk had Rijsoord de regie in handen. Met name via de zijkanten kwamen Khalid Rahli en Melvin Zaalman regelmatig gevaarlijk door, maar lukte het niet om de bal het laatste zetje te geven. Zo kopte Zepp Jacobs een fijne voorzet tegendraads net naast het doel. De beste kans om op voorsprong te komen was voor invaller Casper Gerritse. Khalid Rahli bezorgde hem komend vanaf de rechterkant een niet te missen kans maar keeper Konings wist de bal op miraculeuze wijze voor de lijn te stoppen. De bevrijdende treffer kwam er gelukkig toch. Weer was het Khalid Rahli die op snelheid zijn tegenstander wist te kloppen en ondanks verwoede pogingen van zijn tegenstander, bezorgde hij de bal bij Melvin Zaalman. Zijn schot was keeper Konings te machtig en de spelers en supporters vierden de op dat moment zeker terechte voorsprong. Die voorsprong kwam ondanks aandringen van SHO niet in gevaar en Rijsoord deed wat het moest doen vandaag, winnen van SHO.

Doelsaldo
Vooraf was bedacht dat een overwinning van Rijsoord eigenlijk voldoende zou moeten zijn voor de titel omdat de koploper een veel beter doelsaldo had dan achtervolger Kloetinge. Maar toch hebben zij de spanning volledig teruggebracht door een  9-0 overwinning bij Deltasport. Feit blijft dat Rijsoord nog steeds de beste papieren heeft maar Kloetinge zal er alles aan doen omdat feestje te verstoren. Kortom het wordt ook komende week weer een spannende zaterdag. Maar met de steun van naar verwachting vele supporters in Kloetinge moet het gewoon volgende week lukken. En dat verdienen de spelers en staf ook!

Opstelling
Rijsoord – Ragip Ozrak – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Desley de Wolf – Mike van Dongen – Berry de Groot(70e Nelson Costa de Brito) – Zepp Jacobs – Romain van Bruggen – Melvin Zaalman – Mike van Gool (58e Casper Gerritse) – Khalid Rahli (90e Stephan Ooms).

Bekijk hier de foto’s