Pupil van de Week Finn Oldenstam

Glunderende Finn Oldenstam kampioen en pupil van de week

RIJSOORD – Toen Finn Oldenstam afgelopen week hoorde dat een andere jeugdspeler het te spannend vond om pupil van de week te zijn, sprak hij thuis zijn verbazing uit. “Zo’n uitnodiging kan je toch niet weigeren?” Niet wetend dat hij de volgende in de rij zou zijn om gevraagd te worden als pupil van de week.

Met een volmondig “Ja” van Finn had Rijsoord een hele enthousiaste pupil van de week gescoord. Naast het vervullen van deze taak had Finn nog een belangrijke opdracht uit te voeren op deze zonnige zaterdag. Samen met zijn team JO11-1 kon hij namelijk kampioen worden. Als doelman van zijn team lag de druk deze dag best hoog. Heerjansdam moest verliezen en Rijsoord JO11-1 winnen. Een spannende wedstrijd volgde waarbij de ouders nagelbijtend langs de kant stonden. Uiteindelijk werd het 4-2 voor Rijsoord en Heerjansdam had verloren. De titel was dus binnen voor Finn en zijn team.

Na deze wedstrijd kwam het toetje van de dag. Finn mocht aantreden als pupil van de week. En dat tijdens de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Rijsoord1 moest van SHO1 winnen deze dag om de kaarten om het kampioenschap in eigen hand te houden.

Hij had zijn ouders en vriendje Tim meegenomen. Ook Tim was al een keer pupil van de week geweest dus Finn wist wel een beetje wat hem te wachten stond. Finn is een hele spontane en spraakzame jongen en genoot van alle aandacht voor hem. De gezonde spanning voor de te nemen doeltrap was natuurlijk ook bij Finn aanwezig. Maar het plezier voerde duidelijk de boventoon voor Finn.

Teamleider van het eerste elftal Eddy Bestebreurtje zorgt er altijd voor dat de pupillen van de week goed worden begeleid. Als geen ander is hij in staat de meest nerveuze pupillen op hun gemak te stellen. Met Finn was dat een makkelijke opgave. Finn genoot van alles om hem heen.

De warming-up met de reservespelers. Het opkomen op het veld samen met de scheidsrechters, het mogen nemen van de toss, tot het nemen van de alom gevreesde doeltrap.
Finn is een geweldige doelman en heeft de Feyenoord Soccer School doorlopen en volgt keeperscursus bij keepersschool Arjan van der Kraaij. Maar naast een goede doelman heeft Finn ook de nodige voetbal-skills. Dat was te zien hoe makkelijk Finn de verdedigers van SHO kon passeren op weg naar het eerste doelpunt voor Rijsoord. Echter belandde zijn schot toch tegen de voet van de doelman van SHO. De rebound die daarna volgde werd helaas niet benut door Finn. Enigszins teleurgesteld maar niet uit het veld geslagen nam Finn plaats in de dug-out samen met de reservespelers van RIJSOORD 1. Hij heeft genoten van de wedstrijd en alles wat daarom heen gebeurde.

Uit handen van de sympathieke doelman van Rijsoord1 Ragip Özrak ontving Finn het certifcaat van de pupil van de week. Ragip sprak zijn hoop uit Finn ooit als doelman van het eerste elftal te zien.

Aan het enthousiasme en ambitie van Finn zal het in ieder geval niet liggen. Dank je wel Finn dat je deze bijzondere voetbalmiddag de pupil van de week heb willen zijn en wij wensen je heel veel succes met je voetbalcarrière.

Bekijk hier alle foto’s