De Alblas Vrouwen 1 - Rijsoord Vrouwen 1 1-4

Belangrijke zege Rijsoord Vrouwen bij De Alblas

RIJSOORD – In de strijd tegen degradatie stond voor de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen De Alblas op het programma. Met 2 punten voorsprong op het onderaan staande Prinsenland en met 4 punten achterstand op tegenstander De Alblas een hele belangrijke wedstrijd dus.

Het belang van deze wedstrijd was duidelijk bij de Rijsoordsen aanwezig want vanaf het begin nam Rijsoord het initiatief en al in de 1e minuut was Denise Barendregt dichtbij de 0-1 maar haar inzet kon nog net worden gestopt. Vijf minuten later was Nienke Lodder ook dichtbij een treffer maar haar inzet kon ook ten koste van een hoekschop worden gestopt. Na een kwartier moest Nienke Lodder helaas geblesseerd uitvallen en kwam Naomi Mateovics in de ploeg en ook zij zou een goede wedstrijd spelen. Hoewel Rijsoord de betere ploeg bleef moest het soms wel alle zeilen bijzetten om de supersnelle rechterspits van De Alblas af te stoppen maar de defensie bleef prima overeind waarbij keepster Mariëlle Bode met een paar goede reddingen vooralsnog de 1-0 wist te voorkomen.

Aan de andere kant viel ook het goede spel van de als rechterspits spelende Demi Vrijman op die in de 26e minuut haar inzet rakelings voorlangs zag gaan. Vijf minuten voor rust kwam Anouk de Reus in de ploeg voor Daniela de Wilde. Die laatste minuten voor de rust gebeurde er nog veel want nadat De Alblas uit een snelle counter in de 41e minuut toch voor de 1-0 zorgde was het in dezelfde minuut alweer 1-1 toen Denise Barendregt een fraaie pass gaf op Chantal Vogel die beheerst afrondde.

Werklust beloond
Na de rust eenzelfde spelbeeld met een sterker Rijsoord en een op de counter loerend De Alblas. Direct na de rust was wederom Denise Barendregt dichtbij een treffer maar nu verdween haar inzet rakelings over. Even later kwam Rijsoord echter goed weg toen een inzet van De Alblas via de paal weer het veld in kwam. Met Marjolein Hilberts en Femke de Reus na de pauze in de ploeg bleef Rijsoord aandringen en eerstgenoemde was in de 12e minuut dichtbij maar haar schot werd ternauwernood nog tot hoekschop verwerkt. Na een klein kwartier moest helaas Amber van der Pol geblesseerd uitvallen maar Nikita Pieren nam haar taak uitstekend over met de bewaking van de gevaarlijkste speelster van De Alblas. De Rijsoord Vrouwen bleven echter in een goed resultaat geloven en de beloning kwam in het laatste kwartier toen eerst Chantal Vogel uit een pass van Denise Barendregt voor de bevrijdende 1-2 zorgde. In 36e minuut viel dan eigenlijk de beslissing toen Chantal Vogel over links doorbrak en haar voorzet op maat door Marjolein Hilberts onhoudbaar tot de 1-3 werd gepromoveerd. In de slotseconden werd het zelfs nog mooier toen Chantal Vogel na een prima actie van Demi Vrijman de eindstand op 1-4 bepaalde. Een hele fraaie zege voor De Rijsoord Vrouwen die hiermee de kloof met Prinsenland op 5 punten brachten en zodoende met nog 2 wedstrijden voor Prinsenland en voor Rijsoord nog een thuisduel tegen Sliedrecht te gaan een flinke marge hebben opgebouwd en nu zelfs De Alblas tot op één punt zijn genaderd.

Technisch staf nieuwe seizoen ook rond
Doordat de huidige trainers Peter van Hese en Jan Groenendijk na dit seizoen afscheid nemen moest Rijsoord op zoek naar een nieuwe technische staf. Gelukkig kon al snel een oplossing worden gevonden. Met oud Rijsoord-speelsters Natasja Verschoor-van der Linden, in het bezit van de trainersdiploma´s, en Marianne Plomp staat er volgend seizoen een duo voor de groep die in 1990 meespeelden in het team dat Kampioen van Nederland werd. Beiden hebben ook al de nodige ervaring in de trainerswereld.