Rijsoord 2 wint van Heerjansdam

Ook Heerjansdam 2 krijgt klop van kampioen Rijsoord 2

HEERJANSDAM — Kampioen Rijsoord 2 reisde afgelopen zaterdag af naar sportpark Molenwei in Heerjansdam alwaar de ‘’thuiswedstrijd’’ werd afgewerkt tegen voormalig uitdager voor de titel Heerjansdam 2. Omdat afgelopen zaterdag de draai van de Kraai werd georganiseerd voor en op het eigen sportpark aan de Vlasstraat, werden de wedstrijden met Heerjansdam omgedraaid.

Op een zonovergoten zaterdag kon de ploeg van trainer Cees vd Heerik aantreden zonder enige druk en kon scheidsrechter van der Wiel een derby tegemoet zien zonder enige belangen, omdat Heerjansdam 2 zich al heeft weten te verzekeren van een periodetitel. Eerder dit seizoen was Heerjansdam de laatste ploeg die Rijsoord wist te stoppen en 15 wedstrijden geleden werd de laatste nederlaag geleden in eigen huis.

Al na 3 minuten voetballen lag de bal in het net en was het Rijsoord dat de score opende in de persoon van Bas vd Spoel. Jan Willem Blaak steekt aan de linkerkant aanvoerder Dennis Havelaar weg, die de bal vanaf de flank in slingert. Na slecht uitverdedigen door een Heerjansdamse verdediger komt de bal op de slof van Bas die met een volley het net weet te vinden! 1-0!

Een makkelijke wedstrijd voor de leidsman van dienst lijkt te volgen en beide ploegen kunnen geen echte vuist maken. Na 30 minuten zijn er echter aan beide kanten grote kansen. Na een afgeslagen aanval van Rijsoord volgt een tegenaanval waarin keeper Joep Nooteboom zijn kwaliteiten toont en zorgt dat er geen gelijkmaker op het scorebord komt te staan.

In de 37e minuut is het wel weer raak en weer is het Rijsoord 2 dat weet te scoren!
Een vrije trap randje strafschopgebied wordt verrassend kort genomen. Het is Bas die met een slimme steekbal Brian Heijman vrij speelt. Brian twijfelt geen moment en zet de bal voor op Rens Weber die de 2-0 binnen kan werken!

Na de rust lopen de gemoederen echter op en lijkt het alsnog een lastige wedstrijd te worden voor scheidsrechter van der Wiel. Mede door het warrig optreden van de leidsman krijgt Heerjansdam in zijn achtervolging een penalty toegekend in de 61e minuut. De strafschop wordt benut en de spanning is terug in de wedstrijd.

Het duurt tot in de slotfase dat de wedstrijd beslist wordt en invallers Joël Shahzad en D’Angelo Silva zullen daarvoor zorgen!

In de 3e minuut van de blessuretijd zorgt de rappe Joël met een schitterende actie op de achterlijn ervoor dat hij zijn man uitspeelt en zodoende makkelijk de inlopende D’Angelo kan bereiken! Die schiet de genadeklap voor Heerjansdam 2 binnen en maakt er 3-1 van!

Een hete middag in het heerlijke zonnetje en weer een overwinning in de zegereeks van kampioen Rijsoord 2. Later op de dag werd de overwinning nog gevierd langs het parcours bij de wielerronde.

Volgende week staat de een na laatste wedstrijd van het seizoen en in de reserve 1e klasse op het programma. Na de laatste uitwedstrijd om 12.00 tegen Zwaluwe 2 in lage Zwaluwe staat alleen nog op zaterdag 25 mei de laatste thuiswedstrijd om 12.00 tegen DESK 3 op het programma.

Doelpunten:
1-0 Bas vd Spoel (3ee minuut)
2-0 Rens Weber (37e minuut)
3-1 D’Angelo Silva (90+3e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan, Havelaar (63e min Lorenzo vd Heijden), Jan Willem Taekema, Rens Weber, Sander Top (45e min Varoen Sewpal), Colin vd Heijden, Jan Willem Blaak, Bas vd Spoel (63e min Joel Shahzad), Rick Drenth, Brian Heijman, Dennis Havelaar (63e min D’Angelo Silva).