Rijsoord JO13-1 - Peursum JO13-1 2-2

JO13-1 geeft voorsprong uit handen 2-2

RIJSOORD – Na drie vrije zaterdagen vanwege o.a. Koningsdag (27 april) en de Kraaienrun (11 mei) stond er maandag 13 mei 2019 weer een competitiewedstrijd op het programma, thuis om 19.00 uur tegen Peursum JO13-1 uit Giessenburg.

Voor de wedstrijd werden Youri en ik verrast met een presentje van één van onze vaste supporters. Nogmaals dank!

Helaas nog steeds zonder Sven maar met Jan op de vlag en Piet Klootwijk op de fluit gingen wij op het te hoge gras van het B veld van start.

Na 14 minuten krijgt Matin de eerste mogelijkheid uit een pass van Sjoerd maar zijn schot wordt nog net geblokt. Niet veel later wordt Koen weggestuurd door Sem en zijn eerste schot gaat op de binnenkant paal maar de rebound is ook voor de alerte Koen dus 1-0 wat ook de ruststand betekent.

In de tweede helft krijgt Sem al snel een mogelijkheid uit een steekbal van Sjoerd maar zijn schot in de korte hoek is niet hard genoeg om de keeper te verschalken. Na 11 minuten in de tweede helft komen wij goed weg na een vrije trap van Peursum op de onderkant lat die gelukkig het veld weer in stuitert. Vervolgens is het andermaal het tandem Sem en Koen die voor een 2-0 voorsprong zorgen. Sem zet Koen vrij voor het doel en nu heeft Koen maar één mogelijkheid nodig om te scoren. Je zou zeggen een veilige voorsprong maar de krachten vloeien weg wat ook blijkt uit Quinten die de tweede helft roept: trainer, ik ben bijna op! Youri moet overuren maken met de waterzak om iedereen weer op te lappen. Het is Peursum die er een schepje bovenop doet en verdiend de 1-2 en 2-2 scoort. Hammetje houdt ons vervolgens nog op de been door een voorzet goed weg te tikken en een hele hoge bal klemvast te pakken. Eindstand derhalve 2-2.

Moe maar voldaan gingen de jongens met een verdiend punt onder het ‘genot’ van knalharde muziek onder de douche. Tot zaterdag!