Rijsoord - GSC/ODS 2-4

Rijsoord Vrouwen krijgen te weinig tegen GSC/ODS

RIJSOORD – De voorlaatste thuiswedstrijd van de Rijsoord Vrouwen tegen GSC/ODS uit Dordrecht werd afgelopen zaterdag – i.v.m. de wielerronde op Rijsoord – gespeeld bij onze zustervereniging sv Slikkerveer.

De uitwedstrijd werd destijds kansloos met 8-0 verloren maar nu waren de Rijsoord Vrouwen minimaal gelijkwaardig en bij fases zelfs de betere ploeg. Al in de 2e minuut was Chantal Vogel dichtbij een treffer, maar helaas verdween haar inzet rakelings over. Toch zou Rijsoord al vroeg op een 1-0 voorsprong komen toen in de 5e minuut Nienke Lodder de bal op het middenveld veroverde en direct Denise Barendregt de diepte instuurde die vervolgens hard voor de 1-0 tekende. De Rijsoordsen bleven de iets betere ploeg maar na twaalf minuten liep men uit een counter toch tegen de 1-1 op. Ondanks het feit dat Rijsoord nog kansen kreeg was het GSC/ODS dat na een half uur op een 1-2 voorsprong kwam toen een klutsbal achterin ongelukkig achter Demi Vrijman verdween. Tekenend voor het karakter bij Rijsoord was dat nog geen minuut later de 2-2 op het bord kwam toen Chantal Vogel een prima dieptepass van Reneé Oomkens op waarde schatte en de 2-2 onhoudbaar in de touwen joeg. Hiermee kwam ook het rustsignaal.

Kansen helaas niet benut
Na de pauze eigenlijk eenzelfde spelbeeld waarbij de betere kansen duidelijk voor Rijsoord waren en GSC/ODS zich moest beperken tot lange ballen op de spitsen. Diverse grote kansen waren er voor Rijsoord maar helaas konden deze niet benut worden of door onnauwkeurigheid in de eindpass of doordat de bal nog een keer werd afgelegd op een medespeelster terwijl zelf afwerken zeker mogelijk was geweest. En als men zelf de kansen niet kan benutten valt een treffer vaak aan de andere kant zoals halverwege de 2e helft toen Demi Vrijman kansloos was op een diepe bal achter de defensie: 2-3. Toch bleef Rijsoord knokken voor een goed resultaat maar het leverde helaas geen treffers meer op. In de slotseconden lukte het de gasten nog om de 2-4 te scoren maar dit was zeker een wat geflatteerde eindstand. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidrechter Cees v.d. Duyn Schouten konden de Rijsoordsen toch terugkijken op een goede wedstrijd waarin zij meer verdiend hadden.

Een compliment mag zeker ook gemaakt worden voor de jonkies Zenzi Gravesteijn, Nienke Lodder en Anouk de Reus die op het middenveld een prima partij speelden terwijl achterin Reneé Oomkens een uitstekende partij speelde. Zo spelend moet er in de laatste twee wedstrijden zeker wat te halen zijn.

Tenslotte nog een woord van dank namens de Rijsoord Vrouwen aan sv Slikkerveer voor de goede gastvrijheid die men genoot bij onze buren.