Walcheren 2 - Rijsoord 2: 1-2

Rijsoord 2 kampioen!

VLISSINGEN – Afgelopen zaterdag was het zo ver ! Het kampioenschap werd binnengesleept door de selectie van Rijsoord 2! Mede door puntverlies van de beide concurrenten is de ploeg van trainer Cees vd Heerik niet meer te achterhalen en heeft het elftal dik verdiend na 14 zeges op rij afgelopen zaterdag de taak volbracht.

Nadat eerder op de middag beide concurrenten in de titelstrijd Heerjansdam 2 en de Meeuwen 2 hun eigen wedstrijden niet konden omzetten in winst, wisten de Kraaien wat hen te doen stond in de confrontatie met het Zeeuwse Walcheren 2: Winnen en het kampioenschap is binnen, al 3 wedstrijden voor het einde van de competitie en promotie naar de reserve Hoofdklasse !

Op deze warme voorjaarsdag op het nog warmere kunstgrasveld in Vlissingen speelde zich een wedstrijd af waar ondanks het verschil op de ranglijst beide teams aan elkaar gewaagd waren. Een zenuwachtig en niet al te best begin van de Kraaien in een wedstrijd met weinig grote kansen.

De inmiddels toegesnelde supporters van de Kraaien die op de hoogte waren gebracht dat het vandaag kon gaan gebeuren en de reeds meegereisde aanhangers konden in de 38e minuut wel juichen voor een goal van Bas! Nadat aanvoerder Dennis in eerste instantie goed werk verrichtte in het strafschopgebied van Walcheren schoot in tweede instantie spits Brian op de lat, Bas kon het beslissende zetje geven en zo de bevrijdende 1-0 scoren voor de aanstaande kampioen !

In de 40e minuut was het al snel weer raak voor Rijsoord ! Deze keer was het Rens Weber die zijn ploeg met een rake kopbal vanuit een corner met zijn achterhoofd op een marge van 2 bracht ! Weer een belangrijke goal van Rens en de titel lag voor het oprapen !

Vlak voor rust bracht tegenstander Walcheren echter de spanning in de wedstrijd weer terug door de aansluitingstreffer te realiseren na een diepe bal achter de verdediging van Rijsoord. De Zeeuwse aanvaller kon de bal meenemen en de uitstekend keepende Joep had helaas op deze inzet geen antwoord, 2-1.

Na rust werd er via allerlei apps en telefoons veelvuldig contact gezocht met het thuisfront, geblesseerden en de pechvolgels die moesten werken op deze mooie dag. Maar er werd geen verandering meer gebracht in de stand, dus tot het eindsignaal was het billenknijpen met een marge van 1 doelpunt voorsprong. Walcheren werd nog enkele keren gevaarlijk uit dode spelmomenten.

Eindelijk was het verlossende eindsignaal daar en kon op het veld en na de wedstrijd uitbundig feest gevierd worden ! Het kampioenschap in de reserve 1e klasse A is bereikt en te hopen is dat aankomend seizoen in de hoofdklasse alle spelers en staf wederom te bewonderen zijn in dit mooie team van Rijsoord 2 !

Na de wedstrijd werd het bereikte resultaat gevierd op het veld met grote fonteinen van bier en werden de kampioensmedailles uitgereikt ! Nog even genoten van het Zeeuwse zonnetje en de terugreis met de bus werd ingezet ! Uiteraard werd dit een onstuimige busreis en omstreeks een uur of 7 kwam de selectie met veel bombarie aan op het Kraaiennest ! Daar stonden de thuisgebleven supporters, bestuursleden en de afwezige Jan Willem Blaak hun kampioenen al op te wachten ! In de bestuurskamer werd nog genoten van de sfeer, een heerlijke maaltijd en uiteraard aardig wat gerstenat ! Waarvoor ook speciale dank uitgaat naar het bestuur en de BCR !

Een fantastische dag die iedereen nog lang zal bijblijven en hopelijk valt er binnenkort nog meer moois te vieren op het kraaiennest !

Doelpunten:
1-0 Bas vd Spoel (38ee minuut)
2-0 Rens Weber (40e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan, Havelaar, Jan Willem Taekema, Rens Weber, Sander Top, Colin vd Heijden, Frank Bredius (64e min Varoen Sewpal), Bas vd Spoel, D’angelo Silva, Brian Heijman (59e min Rick Drenth), Dennis Havelaar.