DSC JO13-1 - Rijsoord JO13-1 4-3

Venijn zit hem in de staart, JO13-1 verliest in laatste minuut van DSC

KERKDRIEL – (Of all places) Op de 10e verjaardag van mijn Gijs, zaterdag 20 april 2019, stond er een verre uitreis op het programma, namelijk tegen DSC (Drielse Sport Club) uit het 66 km verder gelegen Kerkdriel in Gelderland.

Nog steeds helaas zonder Sven en bij het veld betreden gaven helaas nog drie spelers aan last te hebben van blessures. Na wat rekken en strekken konden Sjoerd (hamstring), Daniel (bovenbeen) en Sem (lies) toch gewoon beginnen. Onder het toeziend oog van een groot aantal ouders op de tribune gingen wij in een heerlijk zonnetje om 10.00 uur op het kunstgras van het hoofdveld van start tegen de huidige nummer 3 van de competitie.

DSC speelt ook in blauw wit dus zij waren genoodzaakt om in hesjes te spelen en daar hadden zij in de beginfase blijkbaar last van want op een dieptebal wordt niet goed geanticipeerd door de verdediging en de keeper maar wel door Sem die van afstand met links de bal over de lijn kan krijgen: 0-1. Sinds de winterstop zijn Koen en Sem een aanvalsduo die elkaar steeds beter beginnen te begrijpen en daardoor ook te vinden. Uit een combinatie van deze twee weet Sem een afstandsschot te plaatsen welke net niet over de goede keeper heen gaat. Na 18 minuten zijn de rollen omgedraaid want het is Sem die de assist geeft op Koen die de bal schitterend in het dak van het doel jaagt: 0-2. Niet veel later kan Koen de wedstrijd in het slot gooien na een uitstekende dieptebal van Sjoerd maar hij schuift de bal net naast. Vijf minuten voor tijd heeft Matin de primeur van het krijgen van een gele kaart in ons team (ik voel een quizvraag aankomen 😉). Na balverlies op het middenveld moet hij in het strafschopgebied aan de noodrem trekken waardoor wij een terechte penalty tegen krijgen en Matin dient de laatste vijf minuten aan de kant te zitten. De penalty wordt snoeihard binnen geschoten dus met een 1-2 voorsprong gaan wij de rust in.

In de rust worden wij door Quinten getrakteerd op paaseitjes en kunnen wij rustig op adem komen na een enerverende eerste helft.

Na twee minuten in de tweede helft komt DSC op 2-2 doordat één van onze verdedigers te vroeg instapt wat op zich niet erg is als je het duel wint. Dit was echter niet het geval waardoor de aanvaller gelijk alleen voor Lucas staat en de bal koel in het hoekje schuift. Vervolgens is er een mooi afstandsschot van Brent die goed gekeerd wordt door de keeper. Uit de daaropvolgende corner raakt hun keeper geblesseerd waardoor een speler in het doel komt te staan. Dit biedt kansen voor ons dus het advies is om zoveel mogelijk ballen op doel te schieten, helaas krijgen wij veel kansen maar werken wij juist te gehaast af waardoor de keeper niet in actie hoeft te komen. Een actie van Sem eindigt in het zijnet, een kopbal van Sem uit een corner van Sjoerd gaat net over en Koen schiet te onbeheerst een bal over. Toch wordt het 2-3 door Sem na goed doorzetten van Alejandro die ook steeds beter zijn plaats begint te vinden op het middenveld. In de 21e minuut komt DSC weer langszij na een schitterende corner met dito kopbal: 3-3. Net als tegen Lekvogels kunnen wij de voorsprong niet behouden en krijgen wij in de blessure tijd andermaal een goal tegen uit een corner: 4-3 wat ook de eindstand betekent.

Vorige week waren wij wat gelukkig en nu hadden wij recht op meer maar dat is voetbal. We gaan wel weer op corners trainen want dat blijft nog lastig voor ons team. Jan bedankt weer voor het vlaggen.

Zaterdag vieren wij de verjaardag van ome Willem dus geen programma.