Rijsoord JO13-1 - Nieuw Lekkerland JO13-1 1-6

Nieuw Lekkerland maatje te groot, JO13-1 uitgebekerd

RIJSOORD – Woensdag 17 april 2019 gingen wij weer verder in ons drukke Champions League programma, want de volgende wedstrijd stond alweer op het programma. Na overwinningen in de beker op Heerjansdam JO13-2, Groote Lindt JO13-2, Pelikaan JO13-2 en Drechtstreek JO13-1 wachtte nu een zeer sterke opponent, namelijk eerste klasser Nieuw Lekkerland JO13-1.

Zonder onze centrocampista Sven (teen) en Sjoerd (ik kan mij serieus niet herinneren dat hij een wedstrijd heeft gemist) werd de uitdaging nog groter maar gelukkig wilde Lennard uit JO13-2 ons helpen.

Om 18.30 uur gingen wij op het nog steeds niet gemaaide B veld van start onder leiding van onze vaste scheidsrechter op de woensdagavond Piet Klootwijk met Joffrey als assistent referee. Elke wedstrijd denk je weer, ze kunnen niet groter maar ook vandaag waren ze weer behoorlijk uit de kluiten gewassen, zeker als je onze aanvoerder Quinten vergeleek met hun aanvoerder, een soort David tegen Goliath.

Vanaf het begin was het daarom al vrij snel duidelijk dat wij door het verschil in fysiek een moeilijke wedstrijd tegemoet zouden gaan. In minuut 7 komen wij goed weg bij een snoeihard afstandsschot van hun aanvoerder die via de binnenkant paal weer het veld ingaat. Na 17 minuten hebben wij onze eerste kans via een mooie combinatie van Daniel, Koen en Sem. Het schot met links van Sem gaat echter net naast. In de laatste tien minuten voor rust zijn we niet scherp genoeg waardoor Nieuw Lekkerland drie goals kan maken waardoor wij met een 0-3 achterstand gaan rusten.

In de rust zijn wij ondanks de forse achterstand niet ontevreden, er wordt hard gewerkt en niemand laat zijn kop hangen. Tegenstand is echter zeer groot, zowel letterlijk als figuurlijk dus wij moeten waken voor een afstraffing.

Na één minuut in de tweede helft komen wij op een 0-4 achterstand. Lucas houdt ons nog een beetje in de wedstrijd middels een aantal goede reddingen maar ook hij kan niet voorkomen dat Nieuw Lekkerland nog tweemaal kan scoren. Tekenend voor de goede mentaliteit van de jongens is dat ze blijven werken, geen gekke dingen gaan doen in het veld en niet gaan schelden op elkaar of op de scheidsrechter. Dit zorgt er zelfs voor dat wij in de laatste 5 minuten nog een aantal leuke dingen zien. Quinten die een schitterende schot aflevert maar de wisselkeeper pakt deze even schitterend, Matin die een rush van 60 meter over de rechterkant ziet eindigen in een corner en uit deze corner van Sem weet Brent de bal goed binnen te koppen waardoor wij onze eretreffer hebben: 1-6 wat de eindstand wordt wat gevierd door groen rookvuurwerk van Nieuw Lekkerland.

Zaterdag spelen wij om 10.00 uur uit tegen DSC JO13-1 in Kerkdriel, slechts 50 minuten rijden. Tot zaterdag!