Penaltybokaal JO8-1, JO7-4, JO7-3

3 winnaars in spannende Penaltybokaal. Gefeliciteerd Lard, Laura en Seyithan!

RIJSOORD – Maar liefst drie teams namen deze zaterdag deel aan de Penaltybokaal. Omdat de aanwas in JO7 zo groot is, moesten we combineren om te zorgen dat alle teams mee kunnen strijden. Ondanks het paasweekend stonden 13 kinderen te trappelen om met de mannen van Rijsoord 1 naar de middenlijn te lopen. Laura had zichzelf een doel gesteld: met Mike van Gool het veld op. En dat lukte! Mooi om te zien hoe de allerjongsten letterlijk en figuurlijk opkeken naar hun grote voorbeeld. Want hoe jong ze ook zijn, de meesten dromen van een plekje in het dreamteam van Rijsoord.

Na het fluitsignaal voor de rust was het de bedoeling even af te wachten tot het kunstgrasveld gesproeid zou zijn. Maar de spelers gaven de voorkeur aan een verfrissende douche.

JO8-1 begon deze middag en maakten het niet alleen keeper Rick Strohauer moelijk, maar ook elkaar. In een spannende strijd tussen Stijn en Lard, ging Lard Horsten er na 5 rondes met de eer vandoor.

Daarna was het de beurt aan JO7-4. Die strijd was sneller beslist, want Laura wist als enige de bal twee keer de bal in het net te laten verdwijnen. Haar middag kon niet meer stuk!

JO7-3 mocht deze penaltyreeks afsluiten. In de eerste ronde scoorden vier van de vijf spelers. In de tweede ronde stond keeper Rick op scherp want niemand passeerde hem. Dus volgde een derde beslissende ronde waarbij Seyithan het hoofd koel hield en zijn plaatsje in de finale zeker stelde.

Trainers, ouders maar vooral kinderen: bedankt dat jullie er op deze zonnige paaszaterdagmiddag waren. En Lard, Laura en Seyithan van harte gefeliciteerd met jullie finaleplaats!

Bekijk hier alle foto’s…