Rijsoord 2 - Bruse Boys 2 9-0

Rijsoord 2 ruikt titel na negenklapper tegen Bruse Boys

Rijsoord – Met nog 5 wedstrijden op het programma ontving afgelopen zaterdag koploper van de reserve 1e klasse A Rijsoord 2 het Zeeuwse Bruse boys 2 op het kraaiennest.

Met het beste doelsaldo van de competitie en een voorsprong van minimaal 6 verliespunten op naaste belager de Meeuwen 2 uit Zoutelande, lijkt het er op dat Rijsoord 2 de titel niet meer kan mislopen, echter zijn er nog diverse lastige hordes te nemen waaronder het elftal uit Bruinisse van Bruse Boys 2.

De start van de Kraaien laat echter geen twijfel bestaan en na 3 minuten spelen ligt de bal al achter de Zeeuwse keeper in het net ! Lorenzo vd Heijden die met zijn aanvalsdrang de rechter flank mocht bestrijken ziet de goed diepgaande Bas vd Spoel lopen en bereikt hem in het strafschopgebied van Bruse Boys. Met een fraai wippertje werkt Bas de bal in het net en staat het al na 3 minuten 1-0!

Rijsoord dat vorige week nog een lastige klus klaarde in Zwijndrecht door op het nippertje in de slotfase van de wedstrijd 3 punten mee te nemen, was vandaag hongerig naar goals en na 17 minuten spelen lag de volgende er al in. Colin die enorm veel ruimte kreeg op een metertje of 30 voor het doel van de Zeeuwen legde aan voor een afstandsschot. Waar voor zijn poging nog menig cynisme was, werd hij het middelpunt van vreugde! Een heerlijke poeier die nog net de paal toucheerde en zo in het net achter de arme keeper van Bruse boys belandde ! 2-0 !

In de 28e minuut deed de tegenstander nog iets terug en als keeper Joep Nooteboom niet handelend had opgetreden in een 1 op 1 situatie, had er een aansluitingstreffer kunnen komen voor de Zeeuwse formatie. Joep wist zijn doel echter schoon te houden en in de tegenaanval had Rijsoord wel een strafschop toebedeeld mogen krijgen toen Dennis op snelheid lag en in het zestienmetergebied werd gevloerd, helaas schatte scheidsrechter Hardenbol de situatie anders in en liet hij doorspelen.

Het overwicht van de Rijsoordse ploeg werd pas in de 44e minuut weer omgezet in een doelpunt ! Weer is het een goede aanval via de rechter flank waar D’Angelo Silva de opkomende Lorenzo aanspeelt, Lorenzo zet de bal strak voor en daar komt Bas weer inlopen die de bal in 1 keer tegen de touwen ramt ! 3-0 !

Vlak na de thee dendert de formatie van trainer Cees vd Heerik verder om de grootste competitie zege eerder dit seizoen tegen SSV te evenaren.

3 minuten na ust kunnen aanvoerder Dennis Havelaar en Brian Heijman samen op de keeper af, de spits blijft goed meelopen en goed achter de bal zodat Dennis hem simpel kan bedienen en ook Brian zijn eerste goal van de dag kan maken, 4-0 !

In de 60e minuut wordt de score verder opgevoerd door Jan Willem Blaak ! Vanaf de rechterkant waar inmiddels de uitstekend spelende Stefan Havelaar mag opdraven wordt Jan Willem in het strafschopgebied bereikt. Blaakie draait knap weg naar zijn linker en schiet de bal hoog in de touwen ! 5-0. De ene goal is nog mooier dan de andere, maar als er iemand de titel goal van de dag toebedeeld mag krijgen is het D’Angelo ! Eerst weet hij op zeer fraaie wijze te scoren wanneer vanaf links Varoen een uitgemeten voorzet in petto heeft die D’Angelo in 1 keer volley neemt ! met een stuit gaat hij over de keeper heen is het 6-0 voor Rijsoord ! Nog geen 2 minuten later is het weer Brian die de 7-0 op zijn naam mag schrijven en wederom is het Dennis die hem mag bedienen ! Weer 2 minuten later in de 68e minuut mag ook D’Angelo aanleggen voor een waanzinnig afstandsschot en vanaf een meter of 25 ramt hij op een heerlijke manier de 8-0 op het scorebord !

Als slotakkoord mag ook de aanvoerder nog zijn duit in het zakje doen door de 9-0 te noteren ! Dennis steekt met de bal aan zijn voet de hele helft van de Bruse Boys over en er is niemand die hem bij kan houden ! Hij weet de keeper te passeren en de eindstand staat ! Weer een mooie 9-0 overwinning en de ploeg dendert door naar iets heel moois !

Volgende week moet de formatie van Rijsoord 2 wel weer met beide benen op de grond staan als de lastige uitwedstrijd tegen een in vorm verkerend Walcheren 2 op het programma staat ! om 14.30 wordt er in Vlissingen afgetrapt voor de 23e speelronde en de kans bestaat zelfs dat de ploeg van Rijsoord 2 het kampioenschap bij nieuw puntverlies van de concurrentie aanstaande zaterdag al pakt !

Doelpunten:

1-0 Bas vd Spoel (3e minuut)
2-0 Colin vd Heijden (17e minuut)
3-0 Bas vd Spoel (44e minuut)
4-0 Brian Heijman (48e minuut)
5-0 Jan Willem Blaak (60e minuut)
6-0 D’Angelo Silva (64e minuut)
7-0 Brian Heijman (65e minuut)
8-0 D’Angelo Silva (68e minuut)
9-0 Dennis Havelaar (81e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan, Havelaar, Lorenzo vd Heijden (58e min Jan Willem Taekema), Rens Weber, Sander Top, Jan Willem Blaak, Colin vd Heijden (58e min Varoen Sewpal), Bas vd Spoel (58e min Frank Bredius), D’angelo Silva, Brian Heijman, Dennis Havelaar.