Single Blog Title

This is a single blog caption

JO13-1 werkt hard en efficiënt en neemt 3 punten mee naar huis

RIJSOORD – Zaterdag 13 april 2019 stond de negende competitiewedstrijd alweer op het programma, uit tegen RCD die de competitie goed was begonnen met 10 punten uit 6 wedstrijden. Wij hadden daarentegen de laatste twee competitiewedstrijden thuis gewonnen dus het kon een leuke wedstrijd worden. Nadat iedereen eindelijk een parkeerplek had gevonden 😉, gingen wij om 09.45 uur beginnen op een oud kunstgrasveld zonder Matin (familie weekend) en Sven (teen).

Na vijf minuten komen wij ongelukkig en onnodig op achterstand en lijkt een grote nederlaag in zicht want de tegenstander is fysiek duidelijk de meerdere maar ook voetballend zijn ze een stap verder. Het balletje gaat goed rond bij RCD maar wij blijven goed gegroepeerd verdedigen en kunnen er sporadisch uitkomen. Koen kan helaas een mooie diepte pass van Sem niet goed aannemen anders had hij vrij voor de goal uitgekomen. Ook Daniel had een kleine kans door ongeveer als kleinste van het veld een corner van Sjoerd op zijn hoofd te nemen welke net over gaat. Uit een corner komen wij toch op 1-1 want Sjoerd varieert in zijn corners en besluit nu hard en laag te schieten welke door een RCD verdediger in zijn eigen doel wordt geschoten. We komen in de 31e minuut zelfs op 1-2 door Sem die een mooie dieptepass van Sjoerd afrondt. Rust!

De tweede helft begint iets later omdat onze grensrechter (ik noem geen namen) nog even een bakkie koffie aan het drinken was.

In de tweede helft hetzelfde beeld, het is RCD die aanvalt en Rijsoord dat verdedigt. Harm, Olaf, Goesie, Thijmen en Lucas hebben de zaken redelijk goed op orde, maar kunnen niet voorkomen dat RCD op 2-2 komt uit een mooi schot. Opvallend is dat Sjoerd in de tweede helft erachter komt dat hij de hele wedstrijd al twee Rijsoord shirtjes over elkaar heen draagt en dat begint toch wel warm te worden 😊. Daarnaast is het opvallend dat Alejandro behoorlijke schaafwonden heeft als gevolg van slidings op het kunstgras.

Wij blijven gevaarlijk in de diepte met Quinten, Koen en Sem en na twintig minuten wordt Sem goed weggestuurd door de hard werkende Brent en Sem alleen voor de goal is een garantie op doelpunten: 2-3. In de laatste minuut krijgen wij nog een gevaarlijke vrije trap tegen maar deze wordt genomen op een manier die typerend is voor deze wedstrijd van RCD. In plaats van de bal voor te geven, gaat de speler voor eigen succes waardoor deze hoog over gaat.

Een gelijkspel was minimaal verdiend geweest voor RCD maar met hard werken, gegroepeerd verdedigen, degelijk keeperswerk van Lucas, efficiency in de afronding en wat kunst en vliegwerk pakken wij de eerste drie punten in een uitwedstrijd.

Jan, bedankt weer voor het vlaggen. Woensdag spelen wij om 18.30 uur thuis voor de beker tegen Nieuw Lekkerland JO13-1. Tot woensdag!