Ruime overwinning op RVVH

Rijsoord effectiever in streekderby

door Wim de Rooij

 

Rijsoord was zaterdagmiddag effectiever in de streekderby tegen plaatsgenoot RVVH. Net als in de thuiswedstrijd waren de teams weer aan elkaar gewaagd, maar met een 1-4 overwinning trok Rijsoord aan het langste eind. Daarmee RVVH verder in de problemen duwend, maar daar zullen de Kraaien geen boodschap aan hebben omdat het door de overwinning met een punt verschil koploper SHO blijft volgen.

 

Een streekderby roept natuurlijk altijd sentimenten op. In een interview deze week in de krant ging RVVH-voorzitter Mario Papavoine hier dieper op in en gaf aan dat de sentimenten, zoals die vroeger speelden, duidelijk aan het afnemen zijn. Veel spelers bij beiden ploegen hebben nooit wat van die sentimenten meegekregen. Bij het publiek zijn die er misschien nog wel wat meer, maar zeker niet onder de spelers. Al willen zij natuurlijk wel altijd winnen van een plaatsgenoot en zaterdagmiddag was daar weer de gelegenheid voor.

 

Gelijkopgaand

Trainer Steef Buijs bracht dezelfde spelers als vorige week zaterdag in het veld. Geen personele problemen dus en dat is altijd prettig en zeker in een streekderby, waarbij in de thuiswedstrijd RVVH onverdiend verloor. RVVH speelde toen een betere wedstrijd, maar moest toch met een verlies naar de andere kant van Ridderkerk terugreizen. Het leek wel of de spelers van beide teams niet vrijuit durfden te voetballen en vooral een tegendoelpunt wilden voorkomen. De verdedigingen bleven moeiteloos overeind om de aanvallen van hun tegenstander af te slaan. In deze gelijkopgaande eerste helft had doelman Donovan Levestone van RVVH nauwelijks wat te doen. Ragip Özrak van Rijsoord had het sommige momenten wel wat drukker, maar kwam ook niet echt in de problemen. Beide teams waren niet bij machte of durfden niet vrijuit te spelen om het hun tegenstander echt moeilijk te maken. Toch zou Rijsoord zeven minuten voor de rust op voorsprong komen. Nelson Costa de Brito kopte de bal vanaf rechts op het doel en in een kluts tussen doelman Levestone en een verdediger kwam de bal voor de voeten van Khalid Rahli en die bedacht zich geen moment; 0-1. Het was het eerste schot van Rijsoord op het doel van RVVH en dat was ook gelijk raak.

Tegentreffer

Na een kwartier in de tweede helft gloorde er even hoop voor RVVH, toen Brandon Könemann de gelijkmaker mocht scoren. Balverlies op het middenveld leidde een steekpass op Könemann in en die omspeelde doelman Özrak prima om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven; 1-1. Even dacht RVVH aan een beter resultaat, maar maakte het Rijsoord niet echt moeilijk. Het verdedigingsduo Ard Hartman en Desley de Wolf had het goed onder controle en kon de ballen makkelijk bij de vleugelverdedigers Darlison Gerardus en Mike van Dongen kwijt om weer een aanval op te zetten. Twintig minuten voor het einde zorgde Ragip Özrak er met een flitsende actie voor dat Jesse Eggers de thuisploeg alsnog op voorsprong bracht. Het was eigenlijk de laatste serieuze actie van de thuisploeg, want daarna nam Rijsoord het initiatief over en zorgde met drie doelpunten voor een ruime overwinning en een lesje in effectiviteit. Eerst was het Melvin Zaalman, die een kwartier voor het einde de tweede treffer voor Rijsoord aantekende. Met een klein tikje tegen de bal rondde hij een scrimmage voor het doel af; 1-2. Nog eens tien minuten later scoorde Romain van Bruggen fraai uit een fraaie schop; 1-3. En vijf minuten voor het officiële einde van de wedstrijd bepaalde Khalid Rahli de eindstand op 1-4. In het strafschopgebied speelde hij eerst zijn tegenstander uit om daarna doeltreffende uit te halen. Met deze overwinning heeft Rijsoord een gevoelsmatige lastige klip omzeild en blijft het een mogelijk kampioenschap helemaal in eigen handen houden.

 

Volgende week speelt Rijsoord weer thuis en dan is Forum Sport de tegenstander. Het team won zaterdagmiddag thuis van Delta Sport en neemt op dit moment de vijfde plaats in. Rijsoord zal de komende wedstrijden steeds alert moeten zijn en dat geldt dus ook komende zaterdag. De technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.

 

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito (68. Melvin Zaalman) – Berry de Groot – Khalid Rahli (88. Jimmy van der Vaart) – Mike van Gool (73. Casper Gerritse) – Mike van Dongen – Zepp Jacobs.