Rijsoord JO13-1 - Oranje Wit JO13-1 3-2

In een week 2 keer winst voor JO13-1

RIJSOORD – Woensdagavond 10 april 2019 stond een midweekse competitiewedstrijd op het programma, thuis om 18.30 uur tegen een lichting welke wij al een aantal jaren tegenkomen (o.a. Kila jr.) en welke de competitie goed zijn gestart met 11 punten uit 7 wedstrijden.

Zonder Sven die teveel last blijft houden van zijn teen maar gelukkig wel met Sem die ondanks hele droevige familie omstandigheden toch wilde voetballen, gingen wij op hetzelfde veld (B) en met dezelfde scheidsrechter (Piet Klootwijk) als afgelopen zaterdag van start. De grensrechter was wel verschillend want de topfitte Joffrey had het stokje overgenomen van Sander.
Onder leiding van aanvoerder Brent, de wasmachine van mijn moeder is toevallig kapot 😉, IJsselstein gingen wij van start op een grasmat die echt op hele korte termijn gemaaid moet worden door de gemeente. Na drie minuten komen wij helaas op achterstand doordat een bal niet goed wordt weggewerkt na een corner: 0-1. Rijsoord gaat echter niet bij de pakken neerzitten want het is Sem die op de keeper schiet waarna Daniel de rebound net naast schiet. Sjoerd die opmerkelijk genoeg met Romario handschoentjes speelde, knalt vervolgens een corner op de paal waarna de bal terugkomt in zijn voeten zodat hij nogmaals kan voorzetten met links welke over gekopt wordt door Brent. Na een minuut of acht is er een wereldaanval via Brent die Daniel over rechts weg stuurt, Daniel houdt de rust en legt de bal goed breed op de meegelopen Sem die de bal kan intikken: 1-1. Daniel had helemaal de smaak te pakken want niet veel later, komt hij redelijk vrij voor de goal maar gaat zijn schot net naast. Sem speelt zich vervolgens goed vrij aan de linkerkant van het doel maar zijn schot gaat iets te enthousiast over. En als je ze zelf niet maakt, gebeurt het wel aan de andere kant is een oude voetbalwet. Het is de rechtsbuiten van Oranje Wit die na een minuut of 17 mooi naar binnen gaat en met veel gevoel de bal met links om Lucas heen krult: 1-2.  Rijsoord doet er nog een schepje bovenop: Lucas pakt een voorzet vanaf de zijkant vol overtuiging en uit de daaropvolgende aanval weet Koen bijna te scoren uit een dieptebal van Sem. Een vrije trap van Sjoerd, genomen aan de linkerkant van het veld, wordt met een soort van halve omhaal door Koen verlengd op Brent die de bal mooi over de keeper heen weet te liften: 2-2. Brent neemt ook de 3-2 voor zijn rekening door beheerst met zijn binnenkant voet de bal binnen te schieten na andermaal een assist van Daniel. Rust!

In de rust de jongens gecomplimenteerd met het goede spel maar ook benadrukt dat wij er nog niet zijn want Oranje Wit heeft goede aanvallers en tweede helften zijn over het algemeen van iets minder niveau bij ons.

In de eerste helft waren vooral aanvallende acties te bespeuren, in de tweede helft worden wij door het goede spel van Oranje Wit wat meer naar achteren gedrukt waardoor vooral mooie verdedigende acties zijn te vermelden. Of het nou het tactische knijpen van Goesie is, het rugdekking geven van Harm, de alertheid van Lucas, het veelvuldig onderscheppen van de bal van Quinten, het voor de man komen van Matin, het harde werken van Olaf en Alejandro of de snelheid van Thijmen: de verdediging staat als een huis en meer kansen dan een corner op de lat geven wij niet weg waardoor de tweede helft eindigt in een opmerkelijke 0-0 waardoor wij onze derde overwinning boeken en laten zien dat wij echt iets te zoeken hebben in de 2e klasse.

Bij hoge uitzondering wordt er vanwege de minimale waterdruk (zet hem op Sander en Gerda) niet gedoucht wat de jongens overigens niet vervelend vonden.

Zaterdag spelen wij om 09.45 uur uit tegen RCD JO13-1. Tot zaterdag!