VVGZ 3 - Rijsoord 2 0-2

Rijsoord 2 met veel moeite voorbij VVGZ 3

RIJSOORD – Na een weekend rust voor de selectie van koploper Rijsoord 2 en de laatste wedstrijd tegen SSV’65 die uitliep op een doelpuntenfestijn, stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen de vogels uit Zwijndrecht op het programma. Laagvlieger VVGZ was op eigen veld de tegenstander en zoals wel vaker tegen de vogels was het een hele zware bevalling om uiteindelijk de 12e zege op rij te mogen noteren.

In een duel dat weinig tot geen echte kansen kende tot de rust en een spel dat niet om over naar huis te schrijven was, was het toch de schone taak om zonder kleerscheuren huiswaarts naar het kraaiennest te keren om de titelrace niet spannender te maken dan nodig.

Met een grote kans in de 25e minuut voor D’angelo Silva en wat plaagstootjes waren de goede momenten op 1 hand te tellen.

In de 2e helft leek het wel of de spanning van de naderende apotheose in de reserve 1e klasse A de ploeg van trainer Cees vd Heerik bij de keel greep, want aan echt uitgespeelde kansen was nog steeds een gebrek. Op het platgetrapte kunstgras in Zwijndrecht werd niet echt een spektakelstuk op de mat gelegd, terwijl twee weken eerder degradatie kandidaat SSV’65 nog met 9-0 naar Zeeland werd gestuurd.

Zodra het niet lukt zoals gepland, moet er wat anders geprobeerd worden. Dus werd met enkele wisselingen het strijdplan gewijzigd ! Er werd een duidelijke targetman in de persoon van Rens Weber in de spits geposteerd zodat er opportunistischer voetbal mogelijk was en kort na zijn invalbeurt maakt hij dan ook het verschil !

In de 79e minuut ziet Jan Willem Blaak zijn kans schoon om een loepzuivere voorzet bij supersub Rens op het hoofd te laten belanden en bij de 2e paal kan Rens onbelemmerd raak koppen ! Wat een opluchting in een slechte wedstrijd die af leek te gaan stevenen op een puntendeling ! 0-1 en de ontlading bij iedereen met een blauwe bril op was groot !

Tot op het laatste moment is de wedstrijd uitermate spannend en de marge blijft maar 1, zodat er altijd de dreiging is van een toevallige gelijkmaker. In de laatste seconde van de wedstrijd lijkt deze er ook te gaan komen !

In de 91e minuut is keeper Joep Nooteboom de grote held voor Rijsoord als hij met de punt van zijn grote teen een inzet weet te keren van de spits van VVGZ die alleen op Joep af kan. Wat een ultieme redding en wat een ontlading als Joep deze grote kans weet te keren, maar het gevaar is nog niet geweken. VVGZ mag nog een corner gaan nemen. De vogels uit Zwijndrecht doen hun uiterste best om in de slotseconde van de wedstrijd nog dat enorm belangrijke punt uit het vuur te slepen. Rijsoord kan de corner ternauwernood afslaan en in de uitval die ontstaatkan aanvoerder Dennis Havelaar met aan zijn zijde Colin vd Heijden doorlopen naar de goal van VVGZ. Onbaatzuchtig schiet Dennis de bal – waar Colin overigens heel blij mee is – tegen te touwen en hij zorgt hiermee voor de bevrijdende beslissing 2-0 !

Met pijn en moeite zijn de 3 punten meegekomen naar Rijsoord. Volgende week wacht daar de volgende horde in de race naar het kampioenschap: Bruse Boys 2. Om 12.00 uur wordt er afgetrapt op het hoofdveld aan de Vlasstraat in Rijsoord !

Doelpunten:
1-0 Rens Weber (79ee minuut)
2-0 Dennis Havelaar (90+2e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan, Havelaar, Lorenzo vd Heijden, Jochem Bakker, Sander Top, Jan Willem Blaak, Colin vd Heijde, D’angelo Silva (71e min Rick Drenth), Brian Heijman (71e min Rens Weber), Bas vd Spoel (71e min Frank Bredius), Dennis Havelaar.