RFC dames 1 - Rijsoord dames 1 1-2

Rijsoord Vrouwen met knappe winst bij RFC naar huis

RIJSOORD – Vandaag stond voor de Rijsoord dames een uitwedstrijd tegen het Raamsdonksveerse RFC op het programma. Wilde Rijsoord nog iets maken van een tot dusver teleurstellend seizoen, dan moesten vandaag de punten mee naar huis. De coaches Peter van Hese en Jan Groenendijk konden vandaag rekenen op een brede selectie, echter waren er ook nog speelsters niet allemaal volledig hersteld van ziekte of blessure.

In eerdere wedstrijden liep Rijsoord al snel tegen een achterstand op, maar vandaag ging de partij gelijk op en werd er nagenoeg geen kans op een tegendoelpunt weggegeven. De scheidsrechter was vandaag bepaald niet kinderachtig en liet veel toe, maar één overtreding op Marjolein Hilberts in het strafschopgebied had toch echt wel bestraft mogen worden met een penalty. Wat Rijsoord wel liet zien in de trainingen, maar niet in eerdere wedstrijden, was goed combinatiespel en vanuit achteren goed opbouwen. RFC had vandaag verwacht de punten gemakkelijk thuis te houden, maar werd nu geconfronteerd met een stugge tegenstander en had zelfs de handen vol om niet een tegendoelpunt te krijgen. Al met al werd de pauze bereikt met een 0-0 tussenstand.

Werklust en strijd eindelijk beloond
Na de rust begonnen de Kraaien weifelachtig, maar herstelden zich gelukkig snel. In de 10e minuut van de tweede helft kreeg Rijsoord een hoekschop. Denise Barendrecht nam deze strak, waarna Chantal Vogel deze in de lucht vol “op de pantoffel” nam. Via de onderkant van de lat stuitte de bal op het achterhoofd van een van de RFC-verdedigsters en verdween in het doel; 0-1.

Rijsoord kreeg steeds meer vertrouwen en het team knokte voor elke meter. Het wachten was meer op de 0-2, dan op de 1-1. Inmiddels was de moegestreden Demi Vrijman vervangen door Elise van der Kuil, waardoor Rijsoord meer kopkracht kreeg. Dat bleek al snel in de praktijk.
In de 25e minuut van het tweede bedrijf werd Denise Barendrecht knap de diepte in gestuurd en wist de achterlijn te halen. Een uitstekende voorzet werd goed ingekopt door Elise van der Kuil. Deze belandde echter eerst nog op de paal, maar daarna kreeg zij de bal voor de voeten en kon ze deze simpel in het net werken; 0-2.

RFC wilde nog wel voor de punten gaan en drong meer aan. De verdediging gaf eerder nagenoeg geen kansen weg, maar moest nu onverwacht toch een tegendoelpunt incasseren; 1-2. Door dit tegendoelpunt kreeg RFC meer vertrouwen en drong het nog meer aan. Aan de andere kant wisten de aanvalsters van Rijsoord de verdediging van RFC volop aan het werk te houden. Helaas werden zij daarbij ondersteund door de grensrechter van RFC die op bepaalde momenten wel heel eenzijdig vlagde. Bijna viel de 1-3, maar de keepster wist de keiharde inzet van Marjolein Hilberts van dichtbij knap te redden.
De laatste minuten stond de verdediging van Rijsoord zwaar onder druk, maar met enig fortuin en veel inzet werd een tegendoelpunt voorkomen en eindigde de wedstrijd in een terechte 1-2 winst voor de Kraaien.

Een uitstekende wedstrijd van onze dames. Er werd volop door iedere speelster keihard gestreden. De posities bleven behouden, er was sprake van prima combinatiespel en goed opbouwen vanuit de achterhoede. Daarboven nog de enorme inzet, en men ziet het resultaat. Wat vandaag ook heeft geholpen is een voorzichtig wisselbeleid. Pas in de tweede helft werd er meer gewisseld, maar dan ging het om moegestreden speelsters. Keepster Mariëlle Bode speelde vandaag foutloos, Danielle de Wilde speelde vandaag met een straffe mandekking op de beste speelster aan RFC-zijde en deed dit uitstekend, maar feitelijk verdient het gehele team een compliment voor het vertoonde spel.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Prinsenland. In het uitduel werd met 5-4 verloren in een partij die met veel emotie werd gespeeld en uiteindelijk door de scheidsrechter werd beslist … De Rijsoord dames kunnen dan het goede spel van vandaag voortzetten en laten zien dat ze meer kwaliteiten hebben dan de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur