Rijsoord JO13-1 – Unitas JO13-2 2-1 (rust stand 1-0)

Drie dik verdiende punten voor JO13-1

RIJSOORD – Na drie uitwedstrijden op rij stond er zaterdag 6 april 2019 eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 08.30 uur gingen wij voetballen tegen Unitas JO13-2, op dit moment de rode lantaarndrager van de 2e klasse. Overigens hebben wij de jongens benadrukt dat wij deze ploeg niet mogen onderschatten enerzijds omdat wij zelf ook maar vier punten hebben en anderzijds waren een aantal partijen van Unitas met minimaal verschil verloren.

Olaf was redelijk goed hersteld van een paar dagen schoolkamp en Sven was gelukkig fit genoeg om aan te sluiten dus met een volledige selectie van 14 man gingen wij onder leiding van oud betaald voetbal scheidsrechter Piet Klootwijk met secondant Sander op de vlag van start op het hobbelige gras van het B-veld.

Ondanks het vroege tijdstip starten onze jongens goed waarbij vooral goed de diepte wordt gezocht zonder bal. Na een paar minuten wordt Quinten in de diepte weggestuurd door Brent maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper met helm (hierna te noemen: Cech). Het schot hierop volgend van Matin is ook geen probleem voor Cech. Hierna wordt Sem weggestoken door Sjoerd maar Cech kan er net genoeg zijn handen achter krijgen. Een verre vrije trap van Sjoerd pakt Cech ook klem vast. Na 7 minuten verstuurd Sjoerd echt een splijtende dieptepass op Sem die Cech voorbij gaat en met links weet binnen te tikken. Een verdiende 1-0 voorsprong.

Rijsoord blijft het betere van het spel houden maar in de tegenstoot is ook Unitas gevaarlijk en komen wij met een bal op de paal goed weg. Voor rust hebben we nog mogelijkheden op de 2-0 maar Quinten schiet iets te gehaast naast na een slimme bal van Sven en zelfs de veel vlaggende grensrechter kan Sem niet afvlaggen aangezien hij van eigen helft vertrok. Het is andermaal Cech die als een tijger staat te keepen.

In de tweede helft brengt Lucas goed redding maar dit blijft een leermoment voor Lucas want hij had deze redding niet hoeven maken als hij wat meer van zijn lijn af voetbalt. Zie het spel van Cech die de 2e helft meerdere goede diepteballen van onze kant op deze manier onschadelijk weet te maken. Tweede helft zet Unitas iets meer druk op ons maar echt goede kansen weten ze niet te creëren. Vijf minuten voor tijd is Lucas abuis want op de dag dat hij cadeaus moet ontvangen voor zijn verjaardag, geeft hij er één aan de tegenstander waardoor de 1-1 op het bord staat. De jongens rechten hun rug nog een keer en het is Brent die Koen in de diepte wegstuurt en met zijn uiterste kracht weet Koen er een schot op de paal uit te persen. En nu was eindelijk het geluk aan onze zijde want de bal komt via de binnenkant paal bij Sem die de rebound in het doel volleert waarna er een orkaan van geluid, plezier uitbreekt bij de jongens: 2-1.

Koen heeft vervolgens de kans op 3-1 maar Cech geeft zich nog niet gewonnen. In de 34e minuut fluit de scheidsrechter af waarna er wat irritatie ontstaat bij de trainer en spelers van Unitas. Het was zeker een ongelukkig moment maar het was reeds ver in blessuretijd dus dit rechtvaardigde niet de onbehoorlijke uitlatingen van de trainer. Na een aantal wedstrijd goed gevoetbald te hebben zonder punten, was het vandaag goed voetbal (voornamelijk de 1e helft) met punten tegen een ploeg met een uitstekende keeper.

Voor Alejandro, Brent en Sjoerd zat het voetballen er nog niet op want die gingen het door blessures geteisterde JO13-2 proberen te helpen aan hun eerste punten in de 3e klasse (gelukt: 3-2 gewonnen tegen RCD met een kopgoal van Alejandro).

Woensdag spelen wij om 18.30 uur thuis tegen Oranje Wit JO13-2. Tot woensdag!