Rijsoord Dames 1 - Sleeuwijk Dames 2 0-6

Rijsoord vrouwen kansloos tegen Sleeuwijk

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag ontvingen de Rijsoord Vrouwen het hoog geklasseerde Sleeuwijk VR 2 dat op een mooie 4e plaats stond met 29 punten uit 13 wedstrijden, terwijl de rijsoordsen op een 10e plaats stonden met slechts 4 punten uit 12 wedstrijden. Op papier dus vooraf al een zware partij en dat zou in deze wedstrijd snel blijken.

De openingsfase leverde al wat kansen op voor de gasten maar voorlopig nog geen treffers, maar ook Rijsoord kreeg al snel een mogelijkheid toen Chantal Vogel na een prima voorzet van Elise van der Kuil maar zij kwam helaas één stap te kort. De openingstreffer viel toch al redelijk snel want na een kwartier kon Sleeuwijk, dat naast goed voetbal ook fysiek ver de baas was, over links zo door de defensie heen lopen en voor de 0-1 zorgen. Snel daarna werd de score verder opgevoerd toen binnen tien minuten Sleeuwijk, eigenlijk ongehinderd, voor de 2e en 3e goal kon zorgen. Hoewel de ploeg van Peter van Hese wel probeerde om onder de druk uit te komen lukte dat niet. Sleeuwijk bleef heer en meester en gelukkig kon de vandaag goed keepende Mariëlle Bode met enkele knappe reddingen verdere schade voorkomen al was zij vlak voor de rust kansloos toen Sleeuwijk van dichtbij ongehinderd kon inschieten. Derhalve bij de thee een 0-4 achterstand.

Licht herstel levert niets op
Na de pauze kon Rijsoord zich gelukkig wat beter verweren en waren er zelfs enkele mogelijkheden voor een snelle counter maar doelpunten leverde dit niet op. Sleeuwijk bleef de bovenliggende partij maar de defensie kon nu wat beter overeind blijven en omdat Mariëlle Bode weer enkele knappe reddingen verrichte bleef de schade beperkt tot nog 2 treffers voor de gasten waardoor tenslotte een 0-6 eindstand op het bord kwam na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Wim de Jong.

Ondanks de grote nederlaag toch een compliment voor de youngster Marjolein Hilberts die voorin enorm veel werk verzette maar fysiek het moest afleggen tegen de sterke Sleeuwijk defensie en ook de overige speelsters van Rijsoord knokten voor wat zij waard waren maar vandaag was Sleeuwijk duidelijk een maatje te groot.

Volgende week weer een kans voor Rijsoord als het op bezoek gaat bij R.F.C. VR 1.