De Alblas JO13-1 - Rijsoord JO13-1 2-0Rijsoo

Nederlaag met perspectief voor JO13-1

ALBLASSERDAM – Zaterdag 30 maart 2019 stond de derde uitwedstrijd op rij op het programma, dit keer gelukkig een stuk dichterbij, namelijk bij de Alblas op sportpark Souburgh. De wekker moest wel weer gezet worden want wij werden om 08.30 uur verwacht op het hoofdveld waar het gras er overigens een stuk beter bij lag dan vorige week in Noordeloos.

De Alblas JO13-1 wordt geleid door Hans Kroeze, één van mijn medecursisten op de KNVB cursus voor juniorentrainer. De Alblas heeft ook een JO12-1 dus dat betekent dat onze jongens andermaal een tegenstander treffen die minimaal een jaar ouder zijn en dat bleek ook wel uit het lengte verschil. Overigens kijken de jongens hier niet meer tegen op want dat zijn ze al het hele seizoen gewend.

De laatste weken zien wij het spel vooruitgaan en het was de vraag hoe ze het vandaag zouden doen tegen de nummer twee uit de competitie. De doelstellingen voor deze wedstrijd waren weer vooral proberen op te bouwen, diepte te zoeken zonder bal en zuiver te zijn in de passing.
Zonder de zieke Alejandro en de nog steeds geblesseerde Sven gingen wij met een zonnetje onder leiding van aanvoerder Daniel goed van start. Een aantal keren kwamen wij er in de opbouw via Brent goed voetballend uit waarna ook gelijk de diepte werd gezocht. De Alblas stond echter vaak goed opgesteld waardoor er geen echte kansen ontstonden. Het spel blijft echter goed verzorgd, aanvallers leggen de ballen af op de middenvelders als ze met de rug naar het vijandelijk doel staan en ook de middenvelders doen dit naar onze verdedigers waardoor het balletje af en toe rustig wordt rond gespeeld. Na een minuut of twintig krijgen wij op een behoorlijke afstand een vrije trap. Het is uiteraard Sjoerd die er achter gaat staan en rakelings naast schiet. Niet veel later is het Koen die in het zijnet schiet waar een voorzet wellicht logischer had geweest. Opvallend is nog een schitterende tackle van Matin op de bal waardoor een 100% kans niet meer wordt dan een corner, iets waar ik als oud verdediger erg van kan genieten. De verdedigers hebben in de eerste helft continu rugdekking aan elkaar gegeven, toch gebeurt het net voor rust dat Thijmen in een één tegen één duel verzeild raakt die de aanvaller in zijn voordeel beslist en Lucas kansloos laat in de verre hoek: 1-0 wat ook de ruststand betekent.

Ondanks de achterstand kunnen wij in de rust de jongens alleen maar complimenteren met het spel. Na vijf minuten in de tweede helft geeft Daniel een intelligent balletje op Sem die de bal over de keeper probeert te liften wat ook lukt maar de keeper zit er nog voldoende aan om de bal voor de lijn te keren. De Alblas heeft vervolgens ook een grote kans met een bal op de onderkant lat, de rebound is echter voor de alerte Lucas. Het spel van Rijsoord wordt iets onrustiger, je ziet dat de spitsen de ballen niet goed meer vast kunnen houden dus het is ook de Alblas die op 2-0 komt door te passief verdedigen in ons zestienmeter gebied waardoor de Alblas niet anders kan dan de bal binnen schieten. Het laatste kwartier wordt er hard gewerkt maar echt grote kansen worden er niet meer gecreëerd waardoor 2-0 ook de eindstand wordt.
Andermaal een nederlaag maar wel een nederlaag met perspectief want er zat een idee achter ons voetbal wat een keer beloond zal worden met een tweede overwinning.

Na de wedstrijd heeft Thijmen nog een goede speech en mooie bal in petto voor Sven die inmiddels alweer een aantal weken geblesseerd moet toekijken. Corina, bedankt voor het regelen en Joffrey bedankt weer voor het vlaggen.

Volgende week zaterdag spelen wij thuis om 08.30 uur tegen Unitas JO13-2. Tot zaterdag!