Rijsoord 2 - SVV'65 2 9-0

Doelpuntenfestijn bij Rijsoord 2

RIJSOORD – Na een flinke midweekse inspanning in en tegen Barendrecht alwaar een knap gelijkspel tegen het tweede elftal werd bewerkstelligd, was afgelopen zaterdag hekkensluiter van de reserve 1e klasse A SSV’65 2 de tegenstander op het kraaiennest !

Rijsoord schoot uit de startblokken en al na 6 minuten was het raak voor de koploper die inmiddels 10 wedstrijden op rij heeft weten te winnen! Jochem Bakker die centraal in de verdediging begon, zag zijn kans en dribbelde met de bal aan zijn voet het veld in, na een goede combinatie met Bas vd Spoel kan Jochem met zijn linkerbeen schieten en schuift de bal buiten bereik van de Zeeuwse doelman in de hoek, 1-0! Een voortvarend begin in een wedstrijd die qua spel niet groots was en de uitslag in vergelijking met het aantal scoringskansen over 90 minuten nog hoger had uit kunnen vallen.

Na 15 minuten is het weer raak, Jan Willem Blaak loopt goed het strafschopgebied van SSV binnen en Colin vd Heijden weet hem met een uitstekende vroege voorzet te bereiken! Voor de vuisten van de keeper kan Jan Willem nog net zijn voorhoofd tegen de bal aandrukken en kopt de bal in het net, 2-0! Het is lang wachten tot de score nog hoger wordt, want pas in de 43e minuut weet Rijsoord weer te scoren. Frank Bredius die aan de wedstrijd mocht beginnen verricht op het middenveld uitstekend werk en stuurt linksachter Varoen Sewpal diep. Die heeft een uitstekende voorzet in zijn linkerbeen waar eerder deze week op getraind was en voorin kan Bas vd Spoel zijn eerste doelpunt van de middag meepikken, 3-0!

Na de rust in de 60e minuut is het Varoen zelf die ook een duit in het zakje mag doen door de 4-0 binnen te schieten ! Na een afgeslagen corner komt de bal voor de voeten van Varoen en hij twijfelt geen moment, hij haalt uit met rechts en de volgende goal is een feit ! Het laatste kwartier was aangebroken en inmiddels waren Moreno Sallons en Rick Drenth binnen de lijnen gekomen om Frank Bredius en de licht geblesseerde Lorenzo vd Heijden af te komen lossen. In dat laatste kwartier waarin de Zeeuwse tegenstander duidelijk conditioneel murw gebeukt was kon de Rijsoordse voorhoede zich uitleven en aan het doelgemiddelde werken.

Na 78 minuten spelen werkt Bas zijn tweede doelpunt binnen wanneer hij een uitstekende voorzet van de ingevallen Moreno binnen schiet, 5-0! In de 82e minuut is het weer raak als deze keer Brian een prima voorzet van Moreno op waarde weet te schatten, 6-0! Nog geen 3 minuten later krijgt SSV’65 weer een tegenslag te verduren als de ook ingevallen Rick Drenth zich op de achterlijn weet te onderscheiden. Voor de goal is het weer goaltjesdief Bas die op de goede plek staat en hij mag zijn derde van de middag maken, 7-0! Ook het goudhaantje van vorige week in de wedstrijd tegen EBOH 2 aanvoerder Dennis Havelaar die toen allebei de doelpunten voor zijn rekening nam mag zich nog gelukkig prijzen om vandaag op het scorebord te verschijnen! Een lob van de aanvoerder zorgt voor de 8-0!

In de 88e minuut is de lijdensweg van de hekkensluiter dan eindelijk ten einde als Brian zijn tweede en de 9e van Rijsoord binnen werkt! Een heel mooi resultaat en de 11e zege op rij! Volgend weekend kan de selectie van trainer Cees vd Heerik zich richten op ander zaken omdat er geen inhaal/beker wedstrijd gespeeld hoeft te worden. Op zaterdag 6 april voetballen we pas weer in Zwijndrecht waar de tegenstander VVGZ 3 zal zijn.

Doelpunten:
1-0 Jochem Bakker (6ee minuut)
2-0 Jan Willem Blaak (15e minuut)
3-0 Bas vd Spoel (43e minuut)
4-0 Varoen Sewpal (60e minuut)
5-0 Bas vd Spoel (78e minuut)
6-0 Brian Heijman (82e minuut)
7-0 Bas vd Spoel (84e minuut)
8-0 Dennis Havelaar (85e minuut)
9-0 Brian Heijman (87e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden (66e min Moreno Sallons), Jochem Bakker, Sander Top, Varoen Sewpal, Jan Willem Blaak, Colin vd Heijden, Frank Bredius (66e min Rick Drenth), Brian Heijman, Bas vd Spoel, Dennis Havelaar.