SV Noordeloos JO13-1 - Rijsoord JO13-1 2-1

Hard werken loont niet, Rijsoord JO13-1 verliest in Noordeloos

RIJSOORD – Zaterdag 23 maart 2019 stond er weer een competitiewedstrijd op het programma, uit tegen SV Noordeloos uit het gelijknamige dorp in Zuid Holland. Afgelopen week vertelde Marianne Thieme van de partij voor dieren nog dat er zoveel gele doodgespoten velden zijn te vinden in Nederland maar dan is zij waarschijnlijk nog nooit naar Noordeloos gereden want op de heenreis was de natuur goed te zien en te ruiken.
De vaste grensrechters Jan en Joff hadden een bijscholing in Duitsland maar gelukkig waren Sven (1e helft) en Thomas (2e helft) bereid om het (vlagge) stokje over te nemen. Verder ging Daniel weer zijn rentree maken na een aantal weken afwezig te zijn geweest vanwege een gebroken teen. Sven blijft helaas nog steeds tobben met zijn teen maar gaat waarschijnlijk maandag weer trainen.

Zoals een aantal van jullie weten, volgt ondergetekende een trainerscursus van de KNVB dus wellicht is het goed om de supporters een klein inkijkje te geven in datgeen wat de spelers voor opdracht mee krijgen. In principe hebben wij normaal de doelstelling om op te bouwen vanuit achteruit maar  vandaag hebben wij deze laten varen gezien de erbarmelijke staat van het veld. Op basis van de afgelopen trainingen was de teamdoelstelling vandaag enerzijds meer zuiverheid te krijgen in de passing en anderzijds meer diepte te zoeken zonder bal. Daarnaast krijgen de jongens per linie een aantal tips. Zo moet Lucas erop letten dat hij meer van zijn lijn af voetbalt, moeten de verdedigers aansluiten en rugdekking geven, de middenvelders moeten aanvallen en verdedigen en de aanvallers moeten de bal laten vallen op de middenvelders als ze met hun rug naar de tegenstander staan.


In tegenstelling tot de schitterende kleedkamers was het veld een ware knollentuin waar je bij wijze van spreken je hond nog niet op uitlaat. We moesten er echter mee doen dus om 10.30 uur gingen wij  van start tegen een team waarbij de kleinste speler het postuur had van onze grootste speler en captain Matin. De eerste minuten was het gelijk hard werken om onder de druk van Noordeloos uit te komen maar na een minuut of tien beginnen we iets beter in ons spel te komen wat ook resulteert in onze eerste kans. Het is Alejandro die met een mooie pass Sem alleen voor het doel zet maar zijn schot met links was iets te zacht om de keeper te verschalken. Niet veel later wordt Sem weggestuurd door een mooie dieptepass van Sjoerd en nu weet Sem de keeper met rechts wel te passeren waarna een hele speciale manier van juichen wordt geëtaleerd. Aan de andere kant weet Lucas een mooi afstandsschot goed te keren maar dit is een fase waarin Rijsoord het beste van het spel heeft, mooie combinaties op het middenveld, spitsen laten de ballen vallen en de diepte wordt gezocht zonder bal. Erg leuk om te zien en met een voorsprong gaan wij de rust in.

Tweede helft krijgen wij na 5 minuten een onbegrijpelijke strafschop tegen maar Lucas blijft goed op zijn benen staan en pakt de bal klemvast. De druk van Noordeloos blijft echter groot, de verdedigers werken hard maar schieten alle ballen weg zonder echt een idee te hebben, de middenvelders hebben geen rust meer over de bal en de aanvallers weten de ballen niet meer vast te houden. De trainer van de tegenpartij vraagt zich hardop af hoe lang wij het nog vol houden en na een kwartier valt de verdiende treffer voor Noordeloos: 1-1. Jammer is dat de 2-1 veel te snel daarna valt. Toch zijn er kansen op de 2-2 maar Koen weet slecht uitschieten van de keeper niet af te maken en met iets meer geloof hadden een paar mooie diepteballen van Brent en Sjoerd meer rendement opgeleverd. Ook de corner in de laatste minuut brengt helaas geen succes.

Eerste helft een aantal goede dingen gezien waar we op getraind hebben, jongens hebben ook allemaal hard gewerkt maar net te weinig om het Noordeloos echt lastig te maken.

Volgende week zaterdag spelen wij andermaal uit tegen de Alblas om 08.30 uur.