Rijsoord 2 - EBOH 2 2-0

Rijsoord 2 doet hele goede zaken

RIJSOORD – Op een winderig sportpark Rijsoord ontving afgelopen zaterdag de koploper van de reserve 1e klasse A een tegenstander van formaat. De formatie van de nummer 4 EBOH uit Dordrecht kwam op bezoek op het Kraaiennest terwijl elders op de velden ook de gehele top 6 elkaar ging ontmoeten.

Met een volledig herstelde assistent-scheidsrechter langs de lijn in de persoon van Wim Velthuizen, die al reeds een wedstrijd in de benen heeft zitten tegen het Zeeuwse MZC’11, was de technische staf weer compleet en kon er vol goede moed gas gegeven worden tegen de Dordtse gasten. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd in Dordrecht omgezet in 3 punten door de kraaien met een 4-1 overwinning.

Afgelopen zaterdag werd goed omgegaan met de lastige weersomstandigheden die het de week daarvoor ook al moeilijk maakte goed voetbal te spelen. De thuisploeg en kampioenskandidaat nummer 1 legde vanaf de eerste minuut direct de wil op aan EBOH. Met in de 3e minuut al direct een grote kans voor Jan Willem Blaak was het duidelijk wat de intentie was van de ploeg van trainer Cees vd Heerik en eveneens was duidelijk dat EBOH niet kwam om aanvallend en sprankelend voetbal te spelen. Met 1 aanspeelpunt voorin en een snelle schaduwspits wilde EBOH loeren op de tegenstoot en zo veel mogelijk op eigen helft alles tegenhouden.

Rijsoord voetbalde in een scoreloze eerste helft niet onaardig en er waren zeker diverse flinke kansen om op voorsprong te komen, maar deze werden allen niet omgezet in een doelpunt.

Na de rust veranderde het spelbeeld weinig en was het weer Rijsoord dat het spel moest maken en een gaatje moest vinden in de Dordtse muur. Na een paar minuten spelen was het Jan Willem Blaak die een flinke kans kreeg en de bal maar net over wist te schieten waardoor nog steeds de 0-0 op het bord stond. In de eerste 20 minuten na de rust zijn er enkele hele forse kansen voor Rijsoord om op voorsprong te komen en de broodnodige 3 punten aan de Vlasstraat te houden om zo door te marcheren richting die titel waar al enige seizoenen naar gehunkerd wordt!

Enkele wisselingen vinden plaats en er is nog steeds niet gescoord, dan staat aanvoerder Dennis Havelaar op en neemt zijn ploeg op sleeptouw! Vanaf de linker zijkant stoomt Dennis goed door en binnen het 16 meter gebied krijgt hij de bal voor zijn goede linker, hij twijfelt niet, schiet de bal diagonaal binnen en laat de keeper kansloos! Eindelijk 1-0!

In de 83e minuut slaat de aanvoerder wederom toe! Nadat Dennis voor het doel van EBOH de bal krijgt na goed doorzetten ziet hij weer zijn kans en schiet zelf! Via enkele obstakels belandt de bal in het doel en komt de goal op naam van Dennis! 2-0

Alweer de 10e overwinning op rij voor de Kraaien en om de middag nog mooier te maken was daar ook het puntverlies van nummers 2 & 3 Heerjansdam dat verloor in Terneuzen en de Meeuwen dat gelijkspeelde tegen Pelikaan 3. Volgende week om 12.00 uur ontvangt Rijsoord 2 op het eigen sportpark de hekkensluiter van de competitie: SSV’65 2.

Doelpunten:
1-0 Dennis Havelaar (75e minuut)
2-0 Dennis Havelaar (83e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Rens Weber, Jochem Bakker, Sander Top (77e min Varoen Sewpal), Jan Willem Blaak, Colin vd Heijden, D’Angelo Silva (74e min Rick Drenth), Brian Heijman (74e min Mitchel Lans), Bas vd Spoel (74e min Frank Bredius), Dennis Havelaar.