Pupil van de Week: Tim van der Heijden

Pupil Tim van der Heijden slalomt soepel langs verdedigers BVCB

RIJSOORD – Tim van der Heijden, de rots in de branding achterin van Rijsoord JO11-1, werd afgelopen dinsdag verrast door jeugdvoorzitter Arie Lodder met de uitnodiging om pupil van de week te zijn tijdens de wedstrijd Rijsoord – BVCB op zaterdag 16 maart 2019. En een verrassing was het dit keer. Normaal gesproken filmen ouders in al hun enthousiasme hun kinderen al terwijl het certificaat bij wijze van spreken nog uit de tas gehaald moet worden. Dit keer hadden de ouders van Tim op afstand gefilmd, waardoor het lang spannend bleef voor Tim en zijn teamgenoten.

Zaterdagmiddag exact om 13.30 uur komt Tim ogenschijnlijk zelfverzekerd de bestuurskamer binnengelopen samen met opa, oma, papa, mama, zus Brynn en vriend/naamgenoot Tim. Na wat handen schudden met (oud) voorzitters blijkt dat Tim al een goede zaterdag achter de rug heeft. Zijn team had 2-4 gewonnen van VVGZ en hij was ook nog speler van de week geworden. Na een drankje biecht Tim eerlijk op dat hij toch wel spannend vindt en dan met name de dribbel richting de doelman van de tegenstander. Geeft niets Tim, dat vinden alle kinderen. Ondertussen was teammanager Ed Bestebreurtje binnen gelopen en die was toch wel erg benieuwd naar de keuze voor zijn favoriete voetballer. Vraag een jongen van Tim zijn leeftijd hiernaar en negen van de tien zullen dit beantwoorden met Messi of Ronaldo. Des te leuker is het dat Tim kiest voor Koulibaly. Voor de mensen die wel eens een wedstrijdje over slaan in Italië. Koulibaly is een 27 jarige Frans-Senegalese centrale verdediger van Napoli.

Tim heeft even zitten tobben met een blessure maar afgelopen week is hij weer in training gegaan dus ook de warming up was geen probleem. Tim deed ook gewoon mee met de basisspelers waardoor trainer Steef Buijs bijna ging twijfelen aan zijn basiselftal. Tim besloot toch maar om alleen voor de dribbel te gaan en dat deed hij met verve. Hij slalomde soepel langs de verdedigers en schoot de bal laag in de rechterhoek. Een seconde dacht hij dat hij op de paal ging maar hij zat er mooi in. Goed gedaan Tim.

Vanuit de dug-out zag Tim het eerste elftal ook een overwinning van 4-2 behalen net als zijn eigen team. Na de wedstrijd stond Tim gelijk in de bestuurskamer om te vertellen hoe het was waarbij hij even vergeten was dat hij zich nog moest verkleden. Na zijn verkleedpartij kreeg hij van zijn favoriete speler Zepp Jacobs een mooie bal met handtekeningen uitgereikt samen met zijn eigen voetbalschoenen die hij in al zijn enthousiasme was vergeten.
Op de vraag wat de spelers gelijk deden na de wedstrijd was het antwoord: vlaai eten, appen en zingen. Een bijzondere combinatie die Tim volgens mij wel aansprak. Nogmaals gefeliciteerd Tim, je was een leuke pupil van de week.

Bekijk hier alle foto’s