Achilles Veen MO15-1 - Rijsoord MO15-1 2-2

MO15-1 maakt het koploper Achilles Veen moeilijk en pakt knap punt

VEEN – Op een zaterdag waar er op gras amper werd gevoetbald moesten onze meiden uit naar Veen. Omdat de wedstrijd om 9.00 uur begon moesten we vroeg uit bed, vertrek was om 7.45. Achilles is de koploper maar onze meiden staan met vier uit drie er ook prima bij. Zeker als we weten dat we met een erg jonge ploeg spelen en er drie meiden dit jaar pas begonnen zijn. De meeste meiden zijn pas 12.

In het winderige Veen werd er precies om 9.00 uur afgetrapt en we begonnen goed. Het ging in het begin op en neer met aan beide kanten wat kleine kansjes. We begonnen met de wind in de rug en konden met onze snelle spits Lily er en paar keer goed uit komen. Al snel werd duidelijk dat er op het middenveld van Achilles twee goede speelsters spelen. De nummer 7 en hun aanvoerster, deze moesten goed in de gaten worden gehouden. Dat bleek ook wel na een kwartier kwam de aanvoerster vrij te staan waar ze met een mooie actie de 1-0 uit kon score, wat niet geheel onterecht was op dat moment.

Na twintig minuten begonnen onze meiden door te krijgen dat hun tegenstander echt niet beter was. Er werd meer druk gezet vooruit en daar kwamen meerdere kansen uit voort, eerst Lily met een kans toen Lieke alleen voor de keepster helaas net naast. Achilles kwam er niet meer uit en daardoor kreeg onze jongste speelster Sienna (11) een mooie kans, waarbij ze eerst twee speelsters uit speelde maar haar schot belande via een rug op de binnenkant van de paal waarna de verdediging de bal nog maar net weg kon werken. Het zat dus niet erg mee – wat niet de eerste keer was dit seizoen – maar de meiden bleven er voor gaan. Weer een kans: Ilsa speelde zich vrij maar het harde schot werd gered door de keepster.

Door de enorme druk naar voren waren we net voor rust even vergeten dat we de aanvoerster in de gaten moesten houden, omdat dit niet gebeurde kregen we in een ondertal situatie de 2-0 om onze oren. Het was ook gelijk rust, maar over het positieve spel werd gepraat werd en niet de 2-0. Al was die aanvoerder wel een dingetje om in de gaten te houden. Na een kleine omzetting gingen we na rust op de zelfde manier verder. Gaan voor ieder bal, want wie weet kan er nog iets. Na een afgeslagen aanval van Achilles kreeg Nikki onze rechtsback de bal halverwege haar eigen helft. Met haar snelheid is opkomen wel een wapen en dat deed ze ook. Ze liep er twee uit, passeerde een speelster en de laatste vrouw dacht dat ze de bal kon afpakken maar het goede doorzetten werd beloond en de 2-1 was een feit! Top Nikki, zo’n lange rush scorend afronden.

De meiden kregen het gevoel dat we zeker hier niet hoefden te verliezen en met Marjolein en Deanne die er steeds steviger in gingen kregen we steeds meer grip op hun middenveld. Omdat Lily even aan het bij tanken was van haar vele sprints werd Mila onze nieuwe spits. Op het plekje goed blijven wachten op de bal die er regelmatig goed tussendoor gespeeld werd, vond ze best wel lastig maar na een paar minuten kwam de diepte bal en met haar snelheid (iets waar we er meerdere van hebben: Megan had haar tegenstander al zes keer haar hielen laten zien) kon ze de weg alleen naar de keeper vinden en super netjes de bal links in de hoek plaatsen 2-2.

Meiden blij maar vanaf de tribune kwam ook een flink kabaal. Nu vol voor de winst, er was nog tijd. De tegenstander was door deze domper flink gefrustreerd. Dat liet hun aanvoerster ook wel zien om na een pittig duel Deanne na te trappen, rood toch scheids? Een trainer ging uit zijn dak toen hij eerst eigenlijk niet wilde fluiten maar het toen toch maar deed, maar de speelster rood geven of toespreken was er niet bij. Wel de trainer die kon vertrekken en nadat hij onze andere trainer had weggeduwd stuurde hij die ook weg. De coach van Achilles greep wel in en haalde de aanvoerster naar de kant.

Daarna waren er nog wat kleine kansjes maar het bleef 2-2. Een top presentatie van het team waar we met onze betrouwbare keepster Ruby en aanvoerster Danique ook onze nieuwelingen Emma, Jenna (kippie) en Jessica niet mogen vergeten. Bijna alle speelsters genoemd in mijn verhaal behalve Esther zij kwam na rust op de linksachter plek terecht waar ze het perfect deed ook een dikke pluim net zo als de rest van het team verdiende.