Lekvogels JO13-1 - Rijsoord JO13-1 3-3

JO13-1 neemt punt mee uit Lexmond

LEXMOND – De afgelastingen stroomden zaterdag 16 maart 2019 binnen maar geen bericht uit Lexmond dus wij konden ons gaan opmaken voor de vierde competitiewedstrijd in de 2e klasse.

Sven tobt nog met zijn gekneusde teen dus die moeten wij nog steeds missen als speler maar gelukkig was hij er samen met zijn vader om de jongens aan te moedigen. Daniel is bijna hersteld van zijn gebroken teen dus wij gingen zonder Youri die zelf moest moest ballen om 10.30 uur met een selectie van 12 man van start op het kunstgras van het hoofdveld waardoor de supporters lekker uit de wind konden gaan staan.

Na twee redelijk kansloze nederlagen waren we benieuwd hoe we ervoor zouden staan tegen een ploeg die de competitie was gestart met zeven punten uit drie wedstrijden. Met Jan op de vlag en een harde zijwaartse wind begonnen wij goed aan de wedstrijd. Er was rust aan de bal wat vooral zichtbaar was bij het ingooien. Bij het ingooien staat er altijd minimaal één vrij en dat is de nemer en dat is dus ook degene waar de bal naar terug moet.  Lucas speelde af en toe wat meer van zijn lijn af waardoor hij eventuele gevaarlijke dieptepasses eerder kon onderscheppen. Voorin lieten de spitsen de ballen goed vallen wat betekent dat zij als ze met hun rug naar het doel staan vooral de bal moeten passen naar jongens die met hun gezicht naar het doel staan.  Dit alles resulteerde niet in hele grote kansen tegen de fysieke grote tegenstander maar wel in een aantal goede afstandsschoten van Matin, Sem en Brent. Aan de andere kant verdedigden Harm en Thijmen in een tweetal situaties zeer scherp waardoor Lekvogels niet tot een kans kon komen. De enige gevaarlijke mogelijkheid was een bal op de lat uit een corner. Ruststand bleef daarom 0-0.

In het begin van de 2e helft is er een opmerkelijk wissel als de keeper van de tegenstander wordt gewisseld voor een meisje met handschoenen wat op zich niet zo vreemd is maar wel als ze in haar normale broek loopt. Na tien minuten zijn wij in de aanval, lijden we balverlies wat op zich niet erg is maar we staan als team niet goed waardoor we met één dieptebal weg gecounterd worden: 1-0. De jongens tonen echter wilskracht want niet veel later zien we een mooie dieptepass van Sem op Koen die helaas de keepster op zijn pad vindt. Een schitterende steekbal van Sjoerd wordt door Quinten niet helemaal goed ingeschat waardoor het maar een corner wordt. Quinten maakt het echter allemaal goed door de corner van Sjoerd uit de kluts mooi binnen te schieten: 1-1. De jongens gingen er nu echt in geloven want een vrije trap welke van de zijkant door Sjoerd wordt genomen, wordt gemist door de keepster maar net voor de achterlijn binnen gehouden door Sem die iets naar binnen dribbelt om verwoestend uit te halen: 1-2. Een paar minuten voor tijd besluit Koen aan een dribbel te beginnen die een aantal keren lijkt te eindigen maar uiteindelijk schuift hij zijn rechterbeen uit en tikt de 1-3 binnen. De buit is binnen, zou je zeggen maar helaas krijgen wij in de slotminuten nog twee onnodige goals tegen waardoor er een 3-3 eindstand op het bord staat.

De jongens hadden een overwinning verdiend maar dat is niet zo belangrijk. We hebben bij vlagen goed voetbal gespeeld tegen een fysieke sterke tegenstander die nog ongeslagen is. Bovendien lieten de jongens een beleving zien die ik misschien nog wel belangrijker vind. Dit kwam vooral tot uiting bij onze goals die gezamenlijk werden gevierd.

Volgende week zaterdag spelen wij om 10.30 uur uit SV Noordeloos JO13-1. Tot zaterdag!