Rijsoord wint in Zierikzee

Rijsoord 2 waait ook naar 3 punten in Zierikzee tegen MZC’11 2

ZIERIKZEE – Onder stormachtige omstandigheden moest zaterdag 9 maart koploper van de reserve 1e klasse A Rijsoord 2 aantreden in Zierikzee tegen nummer 10 van de competitie MZC’11 2.

Van grote invloed bleek vandaag de steeds meer aanwakkerende stormachtige wind te zijn die al gevreesd werd door de ploeg van trainer Cees vd Heerik maar die wind bleek uiteindelijk een positieve meevaller met zich mee te brengen vandaag voor Rijsoord 2. Het voetballen werd door de weersomstandigheden wel lastig gemaakt en ook de scheidsrechter van dienst leek van slag door de harde wind, hij floot warrig en dat kwam ook het spel niet ten goede.

In de 14e minuut wijst de leidsman tot overmaat van ramp ook nog eens naar de stip voor een strafschop voor MZC’11. Stefan belandt binnen de zestien in een duel met zijn tegenstander die zijn balans verliest en neergaat, een penalty tegen! Joep kan de inzet vanaf 11 meter niet stoppen en voor het eerst in 2019 staat Rijsoord 2 op achterstand.

De tegentreffer is een onaangename tegenvaller en titel aspirant Rijsoord wil zo snel mogelijk met de wind in de rug orde op zaken stellen! Dit gebeurt ook in de 23e minuut. Als in de omschakeling op eigen helft Dennis Havelaar de bal in zijn voeten krijgt zet hij het op een rennen en met een lange rush vanaf eigen helft stoomt Dennis met de bal aan zijn voet door naar de achterlijn, hij zet voor en bereikt Brian die scherp is voor de goal en de 1-1 binnen schiet!

Twee minuten na de gelijkmaker is het weer Rijsoord dat weet te scoren en dat op een hele bijzondere wijze. Joep heeft zojuist de bal in zijn handen gepakt in zijn eigen strafschopgebied en weet dat de bal in de omschakeling snel naar voren moet, Joep schiet de bal uit en deze belandt gedragen door de wind ver op de helft van MZC’11. De keeper van MZC’11 ziet de bal op hem af komen stuiteren en door goed druk zetten van Bas stuitert de bal over de Zeeuwse keeper die hem nog kan aantikken maar niet van richting kan veranderen en dus verdwijnt de bal achter hem in de goal, het is 1-2!

Na deze opmerkelijke goal volgt weer een bijzonder moment als MZC’11 tot overmaat van ramp nog een rode kaart krijgt in de 26e minuut voor vermeend natrappen bij Colin.

Vlak voor rust en vlak na rust volgen diverse grote kansen voor Rijsoord 2 om het tiental van de Zeeuwen de genadeslag uit te delen maar deze kansen worden niet benut en zo blijft het met wind tegen in de 2e helft tegen 10 Zeeuwen erg spannend. Tot het slot van de wedstrijd blijft het hard waaien en is goed voetbal steeds minder mogelijk.

Het eindsignaal komt dan ook als een verlossing voor alles en iedereen die Rijsoord een warm hart toedragen want de 3 punten zijn weer binnen gesleept en weer kunnen we een lastige uitwedstrijd afvinken.

Volgende week 16 maart staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen een goede tegenstander als om 12.00 in Rijsoord de Dordtse formatie van EBOH 2 op bezoek komt op het kraaiennest.

Doelpunten:

1-1 Brian Heijman (23e minuut)
1-2 Joep Nooteboom (25e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan Havelaar (80e min Chris Zevenbergen), Lorenzo vd Heijden, Jochem Bakker, Varoen Sewpal (70e min Rens Weber), Jan Willem Blaak (80e min Moreno Sallons) Colin vd Heijden, Jan Willem Taekema (70e min Rick Drenth), Brian Heijman (70e min Mitchel Lans), Bas vd Spoel, Dennis Havelaar.