Rijsoord JO13-1 - MVV'58 JO13-1 1-5

Rijsoord JO13-1 onderuit tegen MVV’58 JO13-1

RIJSOORD – Zaterdag 9 maart 2019 stond de derde competitiewedstrijd in de 2e klasse op het programma, thuis tegen het onbekende MVV’58 uit Meteren (Gelderland). Na een (vakantie) week met veel afwezigen, hadden we afgelopen week weer tweemaal met de volledige groep getraind; alleen Daniel ontbrak nog vanwege een gebroken teen. De voorbereiding naar de wedstrijd toe was niet ideaal vanwege de volle kleedkamers waardoor we pas om 10.15 uur het veld op konden.

Sven ontbrak helaas ook vandaag vanwege een teenblessure dus om 10.30 uur trapten wij onder leiding van scheidsrechter Hans B. af op het kunstgras met een selectie van 12 man. Eén van onze vaste grensrechters, Janus, was aan het wintersporten met een aantal vaste supporters  (Ilmars en Arjan) dus de grensrechters waren dun gezaaid. Gelukkig hebben wij altijd Joffrey nog. Bedankt weer.

Onder toeziend oog van een aantal ‘spelersvrouwen’ gingen wij voortvarend van start in onze oranje hesjes. Sjoerd mag namelijk na een paar minuten een vrije trap van de zijkant nemen welke door iedereen, inclusief keeper, wordt gemist: 1-0. MVV komt echter steeds beter in de wedstrijd en na 10 minuten komen wij goed weg met een bal op de lat. Niet veel later valt toch de 1-1 doordat een corner er in één keer ingaat: 1-1. Een goal die wij ons zelf aan kunnen rekenen, totaal onnodig maar niet onverdiend gezien het spelbeeld. Na 25 minuten is er andermaal een groot misverstand. Matin speelt de bal terug op Lucas die de bal hard tegen Matin aanschiet waardoor de bal in het doel gaat: 1-2 wat ook de ruststand betekent.

In de rust hebben wij het maar niet gehad over de tegengoals want de verantwoordelijke jongens weten zelf al te goed wat er mis ging. We hebben vooral gehamerd op blijven opbouwen vanuit achteruit en af en toe een loopactie maken in de diepte zonder bal, een oefening waar we afgelopen week veel op hebben getraind.

Na 8 minuten komen wij op een 1-3 achterstand door een loopactie zonder bal van één de middenvelders van MVV, iets wat wij graag onze jongens zien doen. Vervolgens breekt er een fase aan waarin geen enkele Rijsoord speler overeind blijft wat helaas resulteert in een mooie 1-4 en 1-5 van MVV. Laatste tien minuten staat Sjoerd weer ouderwets achterin wat zorgt voor iets meer rust. Positief is dat ze ondanks de grote achterstand blijven voetballen. Dit resulteert nog in een hard schot van Matin wat net naast gaat en een vrije trap van Sjoerd in het zijnet. De eindstand blijft echter 1-5.

Inmiddels is het traditie dat er bij een ‘breuk’ een bal wordt gekocht voor de ongelukkige. Patricia had namens het team een bal geregeld voor Daniel dus er was in ieder geval één blije speler. Aanvoerder Alejandro en Goesie trakteerden op chips na de wedstrijd dus er waren al snel weer 12 blije spelers te zien. Twee weken geleden gingen wij als team redelijk kansloos onderuit tegen BZS (0-3). Vandaag hebben een aantal spelers laten zien dat ze de 2e klasse aan kunnen, een aantal spelers moeten daarentegen ook echt een stap gaan maken, willen wij als team een rol van betekenis gaan spelen.

Volgende week zaterdag spelen wij om 10.00 uur uit tegen Lekvogels JO13-1. Tot zaterdag!