Veel bezoekers op het Kraaiennest

Winterfeest blijft een succes en één groot feest

door Wim de Rooij

Een zaterdagmiddag zonder voetbal. Desondanks een bomvolle kantine bij de V.V. Rijsoord. Na drukke dagen met de Seniorendag en het eigen carnaval was het nu de beurt aan het Winterfeest.

Het Winterfeest, bestemd voor verstandelijk beperkten, blijkt nog steeds een succes te zijn. Er waren weer meer bezoekers dan de vorige edities en dat betekent dat de formule nog steeds aanslaat. Het is dan ook altijd goed om op deze manier extra aandacht aan deze groep te schenken.

Het Winterfeest begin traditioneel met de opening en ditmaal was het de in speciaal tenue gestoken locoburgemeester Henk van Os die namens de gemeente Ridderkerk de honneurs waarnam. Na zijn toespraak kon onder leiding van de Dellenoy Brothers het feest losbarsten. En een feest werd het, want iedereen kwam de dansvloer op. En mocht het lopen wat moeizaam gaan, dan zorgden de begeleiders er wel voor dat je ook met een rolstoel goed kunt bewegen. Dus werd het een feest voor iedereen.

Inwendige mens
En zoals gebruikelijk was iedereen weer prachtig verkleed. De een nog mooier dan de andere. En wilde je je op het Winterfeest nog wat ‘opfleuren’, dan zorgde Gezichtskunstenares Marina van der Stelt daar wel voor. Lange rijen waren er om iedereen extra mooi voor dit feest te maken.

De nummer 1 Henk Dorst

Nummer 2 Phonne Brand

Nummer 3 Michel Kerken

Maar het bewegen op de dansvloer maakt hongerig. En daarvoor had de organisatie ook gezorgd. Op geplande tijden waren er lekkere gehaktballetjes, smakelijke pannenkoeken en heerlijke ijsjes. En allemaal beschikbaar bestemd door sponsoren, die het initiatief voor het Winterfeest toejuichen.

En als afsluiting was natuurlijk de verkiezing tot de mooist verklede bezoeker. In het zonnetje werden gezet Henk Dorst (1) als Prins Alaaf, Phonne Brand (2) als Minnie Mouse en Michel Kerken (3) als de Gouden Man.

Ook onze huisfotograaf Dammes Dorsman was er weer

en alle foto’s kunnen jullie hier bekijken.

Er is alweer vooruitgekeken naar 2020, want dan zal het Winterfeest op zaterdag 22 februari worden gehouden.

Met dank aan:

Stichting Help eens een Handje

Stichting FONOBORI

Vereniging Anyam Sport en Ontspanning

Stichting AAVB

Humanitas Barendrecht

Stichting IJsselmonde Oost

Syndion H.I.Ambacht

Stichting Pameijer en

Diverse organisaties uit de regio

en natuurlijk aan:

Pannenkoekenhuis Pannekoe

De Koning Vleeswaren

Tuk Tuk ijs

Bakkerij Van der Waal

Gezichtskunstenares Marina

Presentator Jan Pol

Administratiekantoor Sierat

Djen Design

Drukkerij Sanders

Raad van Elf ‘De Rezoordse Kraaien’ en

Alle medewerkers van de V.V. Rijsoord.