Rijsoord 2 wint voor achtste keer op rij

Rijsoord 2 pakt ook tweede periode

RIJSOORD – Nadat vorige week door zowel het eerste en het tweede elftal van de kraaien uit bij de Meeuwen in Zoutelande een overwinning werd geboekt en het elftal vwas bijgekomen van alle festiviteiten op de terugreis in de Raayberg, waarvoor staf en selectie via deze weg alsnog hun dank willen uitspreken aan de club en bestuur, was afgelopen zaterdag wederom een Zeeuwse ploeg de tegenstander. Terneuzense Boys 2 was de volgende horde in de jacht naar eremetaal in de Reserve 1e klasse A.

Met veel vakantiegangers binnen de selectie en een uitgedunde technische staf was trainer Cees vd Heerik vandaag in de wolken met de bereid gevonden A1 spelers die hun vrije zaterdag hadden opgeofferd om de selectie van Rijsoord 2 compleet te maken en dit uitstekend invulden!

Waar in November van 2018 nog werd verloren in het heenduel tegen de tegenstander uit Terneuzen, was het vandaag zaak in de zinderende titelstrijd voor de Kraaien om de 3 punten aan de Vlasstraat te houden en om als klap op de vuurpijl ook de 2e periode in de wacht te slepen.

De wedstrijd begon met een licht overwicht in balbezit voor Rijsoord maar ondanks dat worden er maar moeilijk kansen gecreëerd door beide ploegen. Voor rust worden maar enkele mogelijkheden genoteerd voor Chris en een vrije trap van Jochem die maar ternauwernood uit de korte hoek kan worden geslagen door de Zeeuwse keeper. De voortkabbelende wedstrijd levert voor de thee geen goals op en het was een lastige opgave om vandaag iets te forceren.

Na de rust begint Rijsoord met de gretigheid die van een kampioenskandidaat verwacht mag worden en is het na 50 minuten spelen Mitchel die oog in oog komt te staan met de sluitpost van de Zeeuwen. Mitchel schiet helaas over maar het sein is gegeven om voor de overwinning te gaan !

Na enkele wisselingen en omzettingen is er in de 71e minuut dan eindelijk de bevrijdende 1-0! De ingevallen Joel Shahzad mag een discutabele hoekschop gaan trappen en voor de goal komt de alerte Rens Weber voor zijn belager en hij weet met de punt van zijn voet de bal in het net te werken! Rens die door zijn goal vleugels lijkt te krijgen, werkt in de 77e minuut zelfs de 2-0 in de touwen! Weer is het a-junior Joel Shahzad met de assist op Rens. Joel weet op de achterlijn de bal net binnen te houden en zet voor op de instormende Rens die makkelijk zijn 2de van de middag binnen kan koppen!

Tot het slotsignaal van leidsman Verhoeff waren de momenten spaarzaam en in een matige wedstrijd met een veldoverwicht voor de Kraaien blijven de 3 punten op het kraaiennest en wint Rijsoord 2 voor de achtste keer op rij.

Volgende week is het Carnaval en worden er geen wedstrijden gespeeld in de competitie. De week erna staat er weer een volledig programma op de planning en dan volgt voor Rijsoord 2 de lastige uitwedstrijd in Zierikzee waar nummer 10 van de competitie MZC’11 2 om 12.00 de tegenstander is.

Doelpunten:
1-0 Rens Weber (71e minuut)
2-0 Rens Weber (77e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Rens Weber, Jochem Bakker, Varoen Sewpal, Dennis Havelaar, Frank Bredius, Moreno Sallons (62e min Rick Drenth), Mitchel Lans (82e min Bas Broeders), Brian Heijman (71e min Joel Shahzad), Chris Zevenbergen (71e min Jochem Kouwenhoven).