Drechtstreek JO13-1 - Rijsoord JO13-1

JO13-1 bekert door na penalties

PAPENDRECHT – Zaterdag 23 februari 2019 waren veel teams vrij maar na overwinningen op Groote Lindt JO13-2, Heerjansdam JO13-2 en Pelikaan JO13-2 stond er voor ons een nieuwe bekerronde op het programma. Uit tegen Drechtstreek JO13-1. Een goede lichting spelers (o.a. Badr) die zelfs aangevuld is met de transfer van de zoon van Rachim van Papendrecht. Deze lichting zijn wij in de F1 al tegen gekomen (1-0 en 7-0 verlies) en in de JO10-1 (tweemaal 5-1 verlies). Vorig seizoen speelden deze jongens negen tegen negen in de hoofdklasse en dit jaar spelen ze in een aparte 2007 competitie. Een geduchte tegenstander derhalve maar ook eindelijk een tegenstander die fysiek vergelijkbaar is met onze jongens.

Zonder de jarige Goesie (wintersport), trainert Youri (wintersport), Olaf (wintersport), Harm (scouting) en Daniel (gebroken teen) misten we veel spelers maar gelukkig wilden Lennard en Anthon uit JO13-2 ons helpen zodat we met 12 man konden beginnen. Of nee toch niet want Sem had zijn voetbalschoenen vergeten dus Ilmars, Max Verstappen, Jerins kon aan de bak om een rondje Papendrecht – Rijsoord – Papendrecht in recordtempo af te leggen. Net voor de aftrap kon Sem zijn schoenen aantrekken.

Na een grondige inspectie van de scheidsrechter met behulp van de wedstrijd zaken app kon de wedstrijd om 10.00 uur op het hoofdveld beginnen. Op het modderige grasveld is het Drechtstreek die na vijf minuten op voorsprong kan komen door een combinatie van een te zachte terugspeelbal van Thijmen en twijfelachtig uitkomen van Lucas waardoor de bal er precies tussen valt en een prooi is voor Drechtstreek: 1-0. Koen maakte vandaag zijn debuut als spits om meer snelheid en diepte in ons aanvalsspel te brengen. Het is ook Koen die onze eerste kans krijgt. Zijn schot gaat echter net naast. Niet veel later kan Koen de bal goed voorzetten maar Alejandro heeft iets teveel tijd nodig waardoor wij niet een kans kunnen komen. Hoewel Drechtstreek iets rustiger in zijn spel is, ziet Rijsoord dat ze met veel strijd kansen kunnen creëren. Net voor rust houdt Lucas ons in de wedstrijd door met zijn voeten een bal goed te keren.

In de tweede helft is de eerste kans voor Sem die na goed spel van zowel de hardwerkende Quinten en Koen tot een schot kan komen. De keeper staat echter op de goede plaats. Niet veel later zijn het andermaal deze drie jongens die tot een aanval komen. Sem geeft een bal voor, Quinten verlengt de bal met zijn hoofd en Koen tikt de bal binnen, helaas in buitenspel positie. Quinten was vandaag helemaal van het koppen want niet veel later weet hij als ongeveer kleinste man van het veld een corner van Sjoerd bijna binnen te koppen. Achterin hebben Anthon en Lennard op de back posities, Thijmen en Matin in het midden de zaken goed onder controle. En als er een bal doorheen komt, staat Lucas goed opgesteld. Na 22 minuten krijgen wij loon naar werken. Brent schiet laag in de verre hoek na een mooie pass van Sem: 1-1. In de laatste minuten zijn er geen grote kansen meer waardoor wij ons op konden gaan maken voor de penalty serie.

De eerste en enige keer dat wij om het echie een penalty serie hebben gespeeld dateert alweer van een aantal jaren geleden (voor de liefhebbers: F1/DRL thuis/2016). Sjoerd, Sem, Matin, Sven en Brent waren onze vijf kandidaten die volgens het ABBA systeem de penals gingen nemen. Drechtstreek scoorde de eerste penalty: 1-0, waarna Sjoerd het balletje onberispelijk in het zijnetje schoot: 1-1, aan de penalty van Sem zat de hand van de keeper maar niet voldoende dus 1-2, de tweede Drechtstreek penalty werd door het midden geschoten waardoor Lucas deze kon redden, Matin schoot beheerst de derde binnen: 1-3 en Drechtstreek bracht de spanning weer terug 2-3. Sven is een zekerheidje dus die schoot mooi de 2-4 binnen waarna Drechtstreek moest scoren om nog in de race te blijven. Deze druk was te hoog waardoor de bal overging en de kleine kraaien zich op konden maken voor een klein feestje.

Met onze JO13-2 jongens op de flanken, een debuterende Koen in de spits en debuterende Thijmen als centrale verdediger waren de vastigheden een beetje zoek maar met veel werklust hebben wij ons in de wedstrijd gevochten met uiteindelijk een niet onverdiende overwinning tot gevolg. Sander bedankt weer voor het vlaggen en Lennard en Anthon bedankt voor het meedoen. Volgende week gaan we lekker met een kleine groep trainen en zaterdag zijn we vrij.