Rijsoord 2 pakt punten in Zoutelande

Rijsoord 2 neemt óók drie belangrijke punten mee uit Zoutelande

ZOUTELANDE – Afgelopen zaterdag stond de gezamenlijke trip met het eerste en tweede elftal van V.V. Rijsoord naar het Zeeuwse Zoutelande op het programma voor de uitwedstrijd(en) tegen de Meeuwen. Om half 3 werd op beide velden afgetrapt voor de krachtmeting tussen de Kraaien en de Meeuwen.

In de reserve 1e Klasse A is het zaak voor koploper Rijsoord 2 om onder lenteachtige omstandigheden zijn 7e zege op rij te gaan boeken tegen een lastige tegenstander die met zeer veel respect benaderd werd. In de beginfase van de wedstrijd was meteen duidelijk waarom de formatie van trainer Cees vd Heerik vaker moeite heeft met de tegenstander, de laatste zege bij de Meeuwen dateert van 2013. Vanwege het fysieke spel en het duidelijke plan van de tegenstander is het lastig voetballen in Zoutelande.

De eerste helft kent weinig echte hoogtepunten, maar na 15 minuten is de eerste echte kans voor Rijsoord daar als er een afgeslagen voorzet vanaf de linkerkant afketst en daarna overgeschoten wordt, ook keeper Joep weet zich te onderscheiden door een onmogelijke redding en een bal die van de doellijn afgehaald kan worden. Na 29 minuten weten de Kraaien meer en meer de wedstrijd onder controle te krijgen en bijt Rijsoord van zich af als Jan Willem Blaak na een goede aanval de bal knap controleert en hem maar net voor langs schiet.

Als de eerste helft lijkt te gaan eindigen met de brilstand op het scorebord en het een hele lastige opgave lijkt te gaan worden voor Rijsoord om hier vanmiddag 3 kostbare punten weg te gaan halen, is daar ineens als een duveltje uit een doosje Chris Zevenbergen die net voor het eindsignaal van de eerste helft de eerste goal weet te maken! Met een crosspass wordt de linkerflank gezocht en daar staat Chris die met de bal aan de voet op zoek gaat naar het juiste moment om uit te halen, zodra hij het gaatje ziet haalt Chris de trekker over om de bal in de korte hoek te schieten, 0-1!

Wat een heerlijke opsteker zo vlak voor rust en een mokerslag voor de tegenstander !

Na rust lijkt het erop dat Rijsoord zekerder is van zichzelf en het spel beetje bij beetje naar zich toe kan gaan trekken, echter blijft het altijd opletten voor de tegenstoot en het opportunisme waarmee de thuisploeg voor de dag komt. De sterk spelende Jan Willem Blaak is in de 49e minuut al dichtbij een doelpunt als hij opstoomt en zijn schot gekeerd ziet worden door de keeper van de Meeuwen.

Langzaamaan begint het erop te lijken dat deze belangrijke uitwedstrijd evenals op het hoofdveld 3 punten gaat opleveren voor de Kraaien en als in de 73e minuut Jan Willem Blaak de bevrijdende 2-0 maakt barst iedereen in vreugde uit! Een sterke aanval die met een vlammend schot in de benedenhoek van het doel wordt gepegeld door Jan Willem !

Het laatste kwartier werd overleefd en de 3 punten worden wederom binnen gesleept door Rijsoord 2. Als volgende week de jacht op de titel wordt hervat wacht een thuiswedstrijd om 12.00 tegen Terneuzense Boys waar de ploeg ook nog wat tegen goed te maken heeft.

Doelpunten:
0-1 Chris Zevenbergen (45+2e minuut)
0-2 Jan Willem Blaak (73e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan Havelaar, Lorenzo vd Heijden, Jochem Bakker, Varoen Sewpal (86e min Rens Weber), Jan Willem Blaak, Colin vd Heijden, Jan Willem Taekema, Brian Heijman, Bas vd Spoel (80e min Mitchel Lans), Chris Zevenbergen (80e min Moreno Sallons),.