BZS JO13-1 - Rijsoord JO13-1

JO13-1 laat de punten 70 km van huis liggen

RIJSOORD – Zaterdag 16 februari 2019 stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Uit tegen het volstrekt onbekende BZS. Wikipedia leert ons dat het staat voor Beusichemse en Zoelmondse Sportvereniging gelegen in het Gelderse Beusichem. Een verre uitwedstrijd (70 km) derhalve dus we waren blij dat we pas om 12.45 uur moesten aantreden. Lucas had aangegeven niet te kunnen spelen maar gelukkig waren Thijmen en Brent heelhuids van hun werkweek teruggekomen. Dat betekende wel dat Sem andermaal op doel moest staan wat geen probleem is qua keeperskwaliteiten maar het betekent wel dat wij onze topscoorder in de spits moesten missen.

Vanwege het heerlijke zonnetje was onderkleding niet meer nodig dus de witte benen waren niet van de lucht. Met Joffrey als vlaggert (gelukkig had hij wel een lange broek aan) gingen wij op het kunstgras van start.

Om eigenlijk met de deur in huis te vallen, onze wedstrijd was vergelijkbaar met Groningen – Feyenoord waarbij wij helaas net als de Rotterdammers voetbalden. Vanaf het eerste moment was het erg onrustig in balbezit en bij balverlies waren we veel te mak. Lag het aan de verre reis, het late tijdstip, het zonnetje, de werkweek of was BZS gewoon te goed. Te goed wil ik niet zeggen maar goed waren ze in ieder geval want na tien minuten komen ze op een verdiende voorsprong door een hoge van richting veranderde bal nadat ze eerder al uit een corner op de lat schoten: 1-0. Na 15 minuten krijgen wij toch een eerste kans want het is de keeper die een terugspeelbal oppakt. De vrije trap wordt vervolgens te gehaast genomen door Sven en Sjoerd waardoor het schot van laatstgenoemde geblokt wordt. Uit de daaropvolgende corner heeft Daniel een schotkans maar ook die bal wordt geblokt. Net voor rust hebben we toch twee kleine kansen om op 1-1 te komen. Het is eerst Brent die de keeper net niet kan passeren en uit een werkelijk schitterende vrije trap van Sjoerd komt Daniel niet uit met zijn timing waardoor hij de bal volledig mist. Met een 1-0 achterstand gingen wij de rust in.

Een heel klein aantal ouders hebben helaas nog wel eens de indruk dat wij als boemannen in de rust tekeer gaan maar niets is minder waar want in de rust mogen de jongens altijd zelf zeggen hoe de eerste helft gegaan is en eigenlijk gaven de jongens alle goede antwoorden. Vol goede moed gingen wij daarom de tweede helft beginnen maar na drie minuten is de wedstrijd eigenlijk over want wij laten een tegenstander zo lang aan de bal dat hij schitterend de bal in de hoek kan schieten, onhoudbaar voor Sem: 2-0. Niet veel later nogmaals een mooi schot van BZS maar een dito redding van Sem. Eigenlijk komen wij de tweede helft niet meer aan de bak, we lopen continu achter de bal en onze tegenstander aan. Heel af en toe kunnen we gevaarlijk worden met een dieptebal maar onze spitsen ontbeerden de snelheid om hun tegenstanders af te schudden. Vlak voor tijd krijgt BZS nog een terechte penalty na een overtreding van Matin. Ondanks dat Sem in de goede hoek zat, kon hij er net zijn hand niet achter krijgen.

Een kansloze en verdiende nederlaag tegen een goede tegenstander maar ook een tegenstander die wij normaal gesproken qua niveau kunnen benaderen. We hebben in ieder geval weer voldoende gezien om de trainingen te vullen.

Volgende week zaterdag spelen wij een bekerwedstrijd uit tegen 1e klasser Drechtstreek JO13-1. Tot zaterdag!