Rijsoord vrouwen knokken zich naar gelijkspel

Rijsoord Vrouwen knokken zich naar gelijkspel

RIJSOORD – Na de teleurstellende thuisnederlaag in januari tegen De Alblas (2-4 verlies) ontvingen de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag het op de ranglijst hoger geklasseerde Zwaluwe, gecoacht door oud-Rijsoord speler Arie Wilschut.
Met de stormachtige wind tegen, die goed voetbal zo goed als onmogelijk maakte, kon Rijsoord zeker in de beginfase amper van de eigen helft afkomen. Zeker toen Zwaluwe al na vijf minuten, weliswaar gelukkig op 0-1 kwam, leek wederom een nederlaag een feit.

Toch zou het anders lopen, want heel compact spelend wisten de vrouwen, vandaag gecoacht door Martin de Reus en met hulp van Peter van der Pol, de schade verder te beperken. De defensie, met Mariëlle Bode in de goal, hield prima stand en hoewel Zwaluwe nog diverse goede kansen kreeg bleef het bij de 0-1. Langzaam kon Rijsoord ook wat meer in de wedstrijd komen, maar echt grote kansen kreeg men niet waardoor de rust dan ook aanbrak met een 0-1 achterstand.

Inzet toch beloond
Na de rust had Rijsoord de harde wind mee en kon het op jacht gaan naar de 1-1 en er kwamen ook kansen. Hoewel Zwaluwe wel de beter voetbal spelende ploeg bleef kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. De defensie bleef bijzonder scherp en de uitvallen van Rijsoord leverden ook kansen op. Zo was Chantal Vogel dichtbij maar helaas nog geen treffer. Toen Marjolein Hilberts na een goede combinatie alleen door kon breken leek de gelijkmaker er aan te komen maar hoewel zij met een prima actie de bal langs de keepster van Zwaluwe plaatste voorkwam de paal een treffer. De gelijkmaker kwam er toen Chantal Vogel de keepster passeerde maar vervolgens onderuit werd gehaald. De prima leidende scheidsrechter Wim de Jong, kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen waarna dezelfde Chantal Vogel hard en zuiver voor de 1-1 zorgde. Een prima stand voor Rijsoord en hoewel beide ploegen nog wat kansen kregen bleef het bij deze 1-1 al waren zowel Rijsoord via Denise Barendregt en Zwaluwe nog dichtbij een treffer maar bij allebei voorkwam de lat een goal.

Met dit punt kan Rijsoord zeker tevreden zijn na een wedstrijd waarin men met een hecht collectief streed voor elke meter en men liet zien dat er een echt team in het veld stond die voor elkaar wilde strijden. Zo spelend zijn er zeker mogelijkheden om uit de onderste regionen weg te komen.