4-0 overwinning op Deltasport

Rijsoord betrekkelijk eenvoudig langs Deltasport

RIJSOORD – Vorige week tegen Heinenoord werd in de laatste minuten een zeker lijkende puntendeling alsnog een 1-2 nederlaag. Hoe lekker is het dan dat je een week later in opnieuw een thuiswedstrijd je kunt revancheren voor die deceptie? Deltasport werd dan ook betrekkelijk eenvoudig teruggestuurd naar Vlaardingen. Uiteindelijk stopte de teller bij 4-0.

Voor aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat Ard Hartman nog last had van een knieblessure en moest toekijken. Ook Mike van Gool startte niet in de basis vanwege een pijnlijke ribbenkast maar werd daar prima vervangen door Casper Gerritse.

De wind was voor beide teams vandaag ook een gerenommeerde tegenstander. Beide ploegen hadden er dan ook grote moeite mee om de bal de juiste snelheid mee te geven. Het resultaat was veelvuldig balverlies aan beide kanten, al liet Rijsoord wel zien dat het de betere ploeg was. Toch was de eerste grote kans voor Deltasport. Marruchen Zimmermann kon alleen op Ragip Ozrak afgaan, maar de goalie bleef goed kijken en werd winnaar van dit duel. Aan de andere kant antwoordde Melvin Zaalman met een keiharde knal net over het doel van Kevin de Kok. De volgende kans was weer voor Deltasport, Dikkie Bontes kopte, tussen drie verdedigers, echter naast het doel van Ragip Ozrak. Dat was eigenlijk het laatste echte wapenfeit van de Vlaardingers. Eerst werd nog een doelpunt voor Rijsoord afgekeurd vanwege buitenspel, maar een paar minuten voor rust kwam Rijsoord dan toch op voorsprong. Khalid Rahli reageerde over rechts goed op een bal die – dankzij de wind – niet over de achterlijn rolde en stelde met zijn voorzet Nelson Costa de Brito in staat de 1-0 te maken. Met een geplaatste kopbal liet hij Kevin de Kok kansloos. Dezelfde speler had zelfs voor rust de voorsprong moeten verdubbelen maar slaagde er niet een tweede keer in om De Kok te passeren.

Khalid Rahli in de hoofdrol

Na rust bleef Rijsoord de beter voetballende ploeg en had men minder moeite met de wind dan Deltasport. Zoals eerder aangehaald lukte het Deltasport niet om het Rijsoord echt moeilijk te maken maar blijft 1-0 een gevaarlijk stand. Een klein moment van onzorgvuldigheid en het staat zomaar weer gelijk. Een kwartier voor tijd maakte Khalid Rahli aan die onzekerheid een einde. Ondanks protesten van buitenspel schoot hij vanaf de rechterkant de bal prima binnen met zijn linkerbeen. Het moraal van de tegenstander was nu helemaal weg en het was dus niet vreemd dat de score nog verder werd opgevoerd. Bijna elke bal naar voren was kansrijk voor de “kraaien” en met name Khalid Rahli liet weer eens zijn kwaliteiten zien. Hij zorgde met nog twee treffers voor de 4-0 overwinning en eiste dus met een assist en drie treffers weer eens de hoofdrol voor zich op.

Door de overwinning  blijft Rijsoord de ranglijst aanvoeren met SHO en Kloetinge als de nummers 2 en 3, die ook beiden hun wedstrijden wisten de winnen. Volgende week speelt Rijsoord de uitwedstrijd in Zoutelande tegen de Meeuwen. De Zeeuwen verloren vandaag hun wedstrijd met 6-0 bij Forum Sport en zullen dus extra gemotiveerd zijn om die nederlaag op hun eigen Zeeuwse klei recht te zetten. Dat deden ze al eerder want na een 9-0 afstraffing bij Westlandia werd een week later “gewoon”  een onverwachts punt behaald tegen SHO. Rijsoord is dus gewaarschuwd.

Rijsoord – Ragip Ozrak – Darlison Gerardus – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Mike van Dongen – Berry de Groot – Khalid Rahli – Zepp Jacobs – Melvin Zaalman(82e Stephan Ooms) – Casper Gerritse – Nelson Costa de Brito(68e Jimmy vd Vaart).

Bekijk hier de foto’s

Foto’s: Leen Kruithof